Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Lahjonta

Lainkuuliainen kansalainen käyttää käteistä – rikollinen digitaalista

Forbes-lehden artikkelin mukaan kyberrikollisuus maksaa vuoteen 2019 mennessä 2 triljoonaa dollaria. Kottikärrylläkkö tuollainen rahasumma liikutetaan? Suurin osa rikollisista tehdään digitaalisella rahalla. Käteisen osuus rikollisessa toiminnassa on häviävän pieni. Voisi jopa sanoa, että on epäilyttävää käyttää digitaalista rahaa ja että lainkuuliainen kansalainen maksaa käteisellä.

Ottiko kansanedustaja Elo vastaan lahjuksen?

Sinänsä kaljalaatikon antaminen ilmaiseksi kansanedustajalle ei ole mikään merkittävä lahjus, mutta tuomittavaa se on joka tapauksessa. Kansalta valtakirjan saanut ottaa vastaan ilmaisia etuuksia yrityksiltä. Luonnollisesti aina ilmaiseen etuuteen liittyy vastapalvelus hyvää hyvyyttään mitään ei jaeta ilmaiseksi.

 

Suomen erottava Euroopan neuvostosta

Euroopan neuvoston ja suomalaisen politiikan piirissä kuohuu. Talouselämä uutisoi 23.04.2018, että Vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Jaakko Laakso on osallistunut Azerbaidžanin harjoittamaan lahjontaan.

Ymmärtävätkö kansanedustajat ja kansa mitä korruptio on?

Ilmeisesti eivät ymmärrä, sillä tiedustelulain suhteen on aivan sama asia, eli ei ymmärretä, kuinka tiedustelua voidaan käyttää väärin.

Korruptio sanana on useimmille kansalaisille vieras sana. Joten yksinkertaisella esimerkillä yritän sen selventää sitä tavallisille työssäkäyville, tukia nostaville ja työttömille. Valitettavasti selvitys ei ole lyhyt, mutta se on mielenkiintoinen, joka avaa ajatuksia.

Lähteekö Israelin pääministeri suosiolla?

Tekisipä mieli aloittaa tämä kirjoitus ruikutuksella siitä, miksei "Suomen valtamedia" ole vieläkään maininnut tätä uutista. Mutta totta puhuen uusin käänne on melko tuore.

Israelin poliisi on nimittäin päätynyt suosittelemaan lahjonta- ja petossyytteiden nostamista pääministeri Benjamin Netanyahua vastaan.

https://www.nytimes.com/2018/02/13/world/middleeast/netanyahu-israel-cor...

2007: "Otsikot eivät huuda länsimetron skandaaleista"

 

Olen parhaillaan kirjoittamassa loppuun rakenteelliseen korruptioon liityvää tekstiä ja satuin päättymään tähän hauskaan artikkeliin vuodelta 2007 koskien Länsimetroa.

Siellä tuore Länsimetro Oy:n toimitusjohtajaa myhäilee kuinka 80-luvun metrosotkut "taisivat tehdä nuoreen opiskelijaan vaikutuksen, koska nyt Kokkinen painottaa, että noin viiden vuoden kuluttua uutisten otsikot eivät huuda länsimetron skandaaleista. "

Tunnistatko Sinä tästä lahjonnan ja korruption?

POikeusministeriö alkaa selvittää lahjusrikosten rikosprosessin toimivuutta OECD:n moitteiden vuoksi. OECD moitti Suomea viime kuussa siitä, että näyttökynnys on ollut kansainvälisissä lahjusjutuissa liian korkea. HS 6.4.2017

Nyt lukija pääsee itse arvioimaan, että tunnistaako lahjonnan ja korrpution?

Yrityksellämme oli perustamisesta lähtien suuren tilintarkastustoimiston KHT-tilintarkastaja. Joka toimi riippumattomasti ja puolueettomasti, lain mukaan.

Valtion omaisuuden myynneistä järjestettävä julkinen tarjouskilpailu

Me kansalaiset emme voi antaa valtionjohdon myydä enää valtion omaisuutta ja luonnonvaroja huomattavaan alihintaan, vaan meidän on huolehdittava että tulevista valtion omaisuuden myynneistä järjestetään julkinen tarjouskilpailu, jonka voittaa eniten tarjoava. Tai jos kansalaiset eivät hyväksy tarjottua hintaa, pitää kansalaisilla olla oikeus hylätä korkeinkin tarjous.

Maastamme on muutamien vuosikymmenten aikana myyty huomattavaan alihintaan useiden satojen, jopa tuhansien miljardin omaisuus ja otanpa esimerkkinä yhden tällaisen kaupan.

SOTE-tuo korruption hallintoon !

Suomessa on ollut selvät rajat sosiaali-ja terveydenhuollon järjestämisessä. Demokraattinen itsehallinto vastaa verovaroin kansalaisten palveluista ja yksityinen sektori täydentää niitä, mutta toimii markkinaehtoisesti ja itsenäisesti julkisen ulkopuolella.

SOTE-uudistuksessa kysymys on näiden kahden järjestelmän sekoittamisesta keskenään. Ongelmaksi muodostuu se voidaanko "saman katon" alla harjoitaa saman aikaisesti markkinaehtoista ja itsehallintoon perustuvaa palvelua ja kuka lopulta vastaa sen toteuttamisesta ja potilasturvallisuudesta.

Kirottu tuulentuki, järjetön poliittinen töppäys

Suomessa 2011 alkanut syöttötariffin maksaminen tuulisähkölle on aikaansaanut jatkuvasti pahenevan vahingon terveys- ja ympäristöhaittojen kanssa länsirannikolla Porista Tornioon ulottuvalla alueella.  https://sairastuulivoima.com/

Tuulivoimarakentamista jatketaan lakien ja asetusten määräyksistä välittämättä, nämä raukkamaiset kansaa köyhdyttävät loiset eivät ympäristöä eivätkä ihmisiä kunnioita, vain luvattu suuri valtion tukiraha kiinnostaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä