Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän pelko

"Venäjä sekaantuu Suomen vaaleihin" !?

Suomen media toitotti kuukausia ennen eduskuntavaaleja, että Venäjä sekaantuu jollakin tapaa eduskuntavaaleihin. Monet asiantuntijat jakoivat myötäsukaisia lausuntoja, jotka tukivat median pääväittämää.

Puhuttiin valheuutisista joilla saadaan suomalainen äänestäjä toimimaan Venäjän hallinnosta johdettavan kampanjan tahdon mukaisesti. Venäjä nähtiin jokaisessa äänestyskopissa piirtämässä omaa numeroaan äänestyskorttiin.

Puhuttiin, jopa kybersodasta, jonka Venäjä oli julistanut Suomelle ja hyökkäys tapahtuisi eduskuntavaalien yhteydessä.

Miksi media huutaa liki hysteerisenä Venäjästä?

                Amerikkalainen perinteellinen siipeensä saanut media huutaa otsikot punaisena Venäjän vaarasta – kätkien sen luuloepäilyynsä, jossa venäläiset olisivat rahoittaneet Yhdysvaltain uusimman presidentin Donald J.

Naton tekemät pommitukset estivät suurimmat verenvuodatukset Libyassa..

Tänään HS:n mielipideosastolla oli taas yksi,  niin usein näinä päivinä  kuultu syytös, jossa muisteltiin Yhdysvaltojen ja Naton menneitä ja tulevia sotilasoperaatioita. "Mitään sellaista viestiä ei ole kuulunut, että Yhdysvallat tai Nato olisivat aikeissa luopua Irakin sodan kaltaisista hyökkäysoperaatioista." 

Eekku Aromaan mielestä sentään Yhdysvaltain sisäinen ihmisoikeustilanne on  Venäjää parempi, mutta suurvaltapolitiikka ei ole ollut sen parempaa kuin Venäjänkään. Näinköhän tuo todellisuudessa on?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä