Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkonäkö

Ehdokkaalta vaadittiin oleskelulupa - Ettei nyt ihan kuka tahansa!

Pankit valvovat meitä tiukasti, koska voimme olla vaikkapa Venäjän agentteja. Pankit valvovat myös kansanedustajaehdokkaita, sillä jos ehdokas pyytää lainaa niin pankki vaati häneltä todistuksen oleskeluluvasta. Pitäähän semmoinen olla, jos somalilta näyttää.

Ei mulla muuta, kuuluu klassinen sanonta, ja siiihen tyydyn. Tässä linkki asiasta kertovaan uutiseen, joka siis selvästi osoitaa että kyllä Suomi etujaan valvoo, eikä täällä ihan kuka tahansa ihan mitä tahansa tee!

Itseensä tyytyväinen ihminen on vihollinen numero yksi

YLE julkaisi 15.1.2017 mainion jutun otsikolla Miksi olemme niin julmetun tyytymättömiä painoomme? – Psykologi: "Länsimainen kauneuskäsitys yhä epärealistisempi". Jutussa kerrotaan, kuinka valtaosa suomalaisista naisista ja miehistä haluaa laihtua. Psykologi Susanna Anglé huomauttaa, että kyselyn tulos heijastaa myös nykypäivää: suomalaisista miehistä kun noin kaksi kolmasosaa ja naisista noin puolet on ylipainoisia.

Rumuus on katsojan silmässä

Helsingin Sanomien yleisönosastossa on tänään nimettömän äidin kirjoitus siitä, kuinka kolme miestä kommentoi juna-asemalla hänen tyttärensä ulkomuotoa toteamalla, ”miten heidän mielestään tämän nuoren naiset rinnat ovat ihan hyvät mutta takapuoli liian iso”. Äiti on huolissaan siitä, että miesten älyvapaa huutelu on saattanut vaikuttaa dramaattisen vahingollisesti tyttöön, joka ”on pikkuhiljaa alkanut hyväksyä (täysin normaalin) kehonsa juuri sellaisena kuin se on”.

Eugeniikka varmistaa ulkonäön ja älyn liiton

Viime päivinä naispoliitikot Merja Kyllösen johdolla ovat epäreilusti uhriutuneet, rappeuttaen sentimentaalisuuteen ruokkiessaan tervettä arvostelukykyämme sekä pyrkineet parjaamaan henkilöitä joiden ainoaksi rikokseksi jää rehellisyys todellisuuden edessä. He väittävät ettei ulkonäköpaine koskisi lainkaan miehiä, suostumatta näkemään että se vain ilmenee eri tavalla.

Ei niin läski luonnossa

Europarlamentaarikko Merja Kyllönen on kirjoittanut napakan kolumnin Aamulehteen koskien etenkin naispoliitikkoihin kohdistuvista ulkonäkövaatimuksista sekä heihin kohdistuvista ilkeyksistä.  "Et näytä niin läskiltä luonnossa kuin televisiossa" saattaa olla kohteliaisuudeksi tarkoitettu mutta väliäkö sillä sitten on sanotaanko paljon tai vähän läskiksi.

Länsimainen jättisupermarket on ahdistava paikka

Kun asuin vielä Tampereella, keskustelin usein vaimoni kanssa silmäleikkauksista. Keskustelun käynnisti usein rautatieaseman tunnelissa sijaitsevat mainokset. Siellä oli vuodesta toiseen aina se sama mainos, jossa vakuuttavan oloinen kirurgilääkäri seisoo mainostekstin vieressä. Se pisti pohtimaan, että onko likinäkökin todella ”sairaus” josta on ihmisen olisi hyvä päästävä eroon. Suomessa leikkaus on aika monen tuhannen euron juttu, mutta vähän halvemmalla pääsee Virossa. Täytyy vain ottaa pieni riski, sellainen joka yleensä leikkauksiin liittyy.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä