Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkomaa

Notre Dame tuhoutui käsittämättömän hölmöilyn seurauksena

Tuhoutuminen on uskomaton juttu jossa asenteet ovat vaikuttaneet riittävän palonsuojauksen puuttumiseen. Ehkä ihminen oppii näinkin jotain jos oppii. Kollektiivinen hölmöys vetää toisinaan hiljaiseksi miettimään ihmisiä.

Vanha, ikoninen ja kansainvälisesti merkittävä kirkko on hieman huono harjoituskappale riskienhallinnan ymmärryksen harjoitteluun. Vuonna 1345 valmistuneen kirkon puutteellinen palonsuojaus ei ole mitenkään seliteltävissä.

100 päivän taistelu toisenlaisen Nicaraguan puolesta

Viime maanantaina Nicaraguan presidentti Daniel Ortega antoi haastattelun yhdysvaltalaiselle televisiokanavalle, Fox Newsille. Se oli Ortegan ensimmäinen mediahaastattelu 10 vuoteen. Ortegan avautumisen on arvioitu johtuvan siitä, että hän halusi antaa viestin suoraan Trumpille. Fox News on Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin suosima televisiokanava. Ortega vastasi kysymyksiin muunnetulla totuudella.

Jordi Évolen Astral

Taas kuuntelen espanjalaista radiokanavaa ja nyt puhui Jordi Évole. Évole on se toimittaja joka teki dokumentin Eurooppaan pyrkineistä ihmisistä. Jordi Évole ei puhu pakolaisista vaan ihmisistä. Hän haastatteli Lybiasta tulevia ihmisiä kun he astuivat kansalaisjärjestö Proactiva Open Armsin laivaan.

Valtion ulkomaan valhe toiminta periaatteet johtavat epätodellisuuteen

Valtion valheelliset ulkomaan toiminta periaatteet johtajat kansan epätodellisuuteen

Valtion Ulkomaan toiminta periaatteet ovat valtion korkea tason johtajien harjoittamaa politiikkaa suhteessa ulkomaihin.

Maan valtion toiminta periaate menetelmää kutsutaan myös ulkosuhdepolitiikaksi, mikä yleensä koostuu tai heijastaa maan kansan valtiota, edustavia arvoja ja strategian valinnat.

Uusi elämä Espanjassa. Operaatio Varpaat mereen.

Terveisiä Espanjasta arvoisat blogini lukijat. Pahoittelen, että on ollut pieni tauko kirjoittelussa, mutta siihen on ollut hyvä syynsä, koska muutin Espanjaan. Katsellaan maailmaa välillä tästä perspektiivistä. Se, kuinka kauan täällä aikaani vietän on vielä itsellenikin arvoitus, mutta tilasin vain menoliput.

 

Sananvapauden riiston synkät kasvot

Luin Nicaraguan lehdistä, että joulukuun kanavaa vastaan järjestetyissä protesteissa belgialainen valokuvaaja Michèle Sennesael pidätettiin ja karkotettiin maasta, kun hän oli valokuvaamassa mielenosoituksia. Sennesaelialle ei poliisi eivätkä maahanmuuttoviranomaiset selittäneet, miksi hänet karkotettiin maasta. Poliisit veivät Sennesaelialen kameran ja muita tarvikkeita.

Eläkeläisen veroparatiisi

Portugali on houkutellut lisätuloja maan taloutta elvyttämään myöntämällä maahan muuttaville eläkeläisille kymmenen vuoden verovapauden. Suomen ja Portugalin välisen vanhan verosopimuksen mukaan ilmeisesti yksityisiä Suomesta maksettavia eläkkeitä ei veroteta myöskään Suomessa. Tamä avaa veroparatiisin portit korkeaa työ- tai ostoeläkettä nauttiville, sillä riskillä että verosopimus jossain vaiheessa irtisanotaan.

Missä olet Fidel Castro?

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama teki tärkeitä ja jopa historialisia myönnytyksiä ja Havannassa Yhdysvaltojen vankilasta vapautetut kuubalaiset saivat sankarillisen vastaanoton kotimaassaan. Vaikka moni odotti ja on odottanut, Fidel Castro on pysynyt poissa julkisuudesta. Ei edes pientä tervehdystä ole julkaistu.

Toisenlainen joulu Nicaraguassa

Jouluaattona, kuten tapoihini kuuluu, avasin Nicaraguan radioaseman (Radio Corporación). Halusin tietää, miten siellä sujuvat joulumenot. Eteläosassa maata oli ja on lukuisia mielenosoituksia ja seisokkeja, eli siellä, johon kiinalainen yhtiö HK Nicaragua Development eli HKND on aloittanut 22.12.2014 kanavansa rakentamisen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä