Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulivoimalat

Pelottava ympäristönsuojelulaki

Eurajoki päätti 18.06.2019 antaa KHO:n päätös (15.9.2016 taltio 3849) vastaisesti rakennusluvat tuulivoimaloille ilman ympäristölupaa.  - Ympäristölupa pelottaa tuulivoimatoimijoita, - ilman ympäristölupaa toiminta ei olisi niin tarkassa valvonnassa kuin mitä ympäristölupa edellyttää. Tässä on selvä eturistiriita, joka pitäisi korjata lakiin. Tuulivoimaloiden on todettu aiheuttavan mm. terveyshaittaa 100% varmuudella saksalaisen tiedemiesryhmän tutkimuksessa. https://sternkekandidatkreistagvg.wordpress.com/2019/05/25/infraschall-d...

Aika loppuu, portti lukossa ja hallitukselta avain hukassa.

Nyt panikoidaan ilmaston muuttumisesta, vaikka se on aina muuttunut ja muuttuu vielä meidän jälkeen, eikä rahallakaan kukaan saa maapallon ilmastoa mieleisekseen. Varmuuden estämiseksi Suomen hallitus harjoittaa vaatimukset ylittävää, liiallista normien asettamista, ohjeistusta, oma etu tukipolitiikkaa ja erilaisia lisämenettelyjä, kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla. Tarkoituksena on saada maapallon ilmastonmuutos pysähtymään, niin kuin poliittinen ilmasto paneeli esittää, (näihin tilaisuuksiin ei pääse kuin jäsenkortilla).

Markkinavalvontatarkastus? Korruptio murskaa meidät.

Tyhjän tekeminen tai teettäminen julkisilla rahoilla on suurta tyhmyyttä.

Tuulivoimalassa tehtiin puutteellinen tarkastus, tuulivoimalasta pitää CE-merkin lisäksi löytyä myös valmistajan vakuutus? - Ilman sitä CE-merkillä ei ole mitään merkitystä.

Konedirektiivin lisäksi tuulivoimalan pitää täyttää ainakin EMC-direktiivin vaatimukset. Se liittyy mm. sähkön laatuun, harmonisiin ja suurempitaajuisiin häiriöihinkin.

 

CE-merkintä puuttuu, skandaali vai poliittinen päätös?

Olin Ahlaisissa Porin Kaupungin järjestämässä yleisötilaisuudessa, ja tuulivoimapuisto oli aiheena. Siellä valtakunnallinen tuulivoimaneuvoja ei tiennyt CE-merkinnän merkityksestä, eikä sitä että sen pitää olla asianmukaisesti EU:n konedirektiivin mukaisesti kiinnitetty näkyvästi jokaiseen tuulivoimalaan Suomessa. Nyt ei sitä CE-merkintää tuulivoimaloista löydy. 

- Valvonta on nyt pahasti pettänyt, ja vastuunkantajat pakenevat poliittisen propagandan suojiin.

 

Villissä Pohjolassa tuulivoima bisnes ei lakeja kunnioita

Laittomilla vehkeillä tyhjennetään yhteistä lompakkoa, eikä kukaan valvontaviranomaisista puutu rikolliseen toimintaan?

Tuulivoima teki ennätyksen, mutta tuuli puhalsi veronmaksajilta 1,4 miljoonaa euroa päivässä. https://www.talouselama.fi/uutiset/tuulivoima-teki-ennatyksen-mutta-tuul...

- Seuraavat päivät olivatkin veronmaksajille halvempia, tuuli tyyntyi.

Tuulivoimaloiden infraäänillä ei yleistettäviä terveyshaittoja

Tuulivoimaloiden äänestä, eritoten niiden inframelusta on eri medioissa olut enenevässä määrin harhaanjohtavaa tietoa ja virheellisiä käsityksiä, vajaita tutkimuksiakin.

Vahingon aiheuttaja on ensisijaisesti korvausvelvollinen

Tuulivoimaloiden tuottamat ilmanpaine-aaltojen piikit ovat aiheuttamassa terveyshaittojen korvausvaatimuksista Suomeen todella kalliin pommin. Pitkien siipien kärjistä lähtevät ilmanpaine-aaltopiikkeihin ihmiset ja eläimet reagoivat aivoilla, eläimet lähtevät pakoon, mutta ihmisillä ei ole kodeistaan mahdollisuuksia lähteä pakoon. Ensin elimistö yrittää estää vaurioita, esim. kuulo heikentyy, mutta kaikki vahingot elimistössä pikkuhiljaa voivat aiheuttaa kuolemaan johtavia vaurioita, jos asuu liian pitkän ajan tuulivoimaloiden aiheuttaman paineaalto piikkien vaikutuksille alttiina.

Edullisin tuulivoima korvaa tuonti- ja ydinsähkön

Tämän päivän tuuliturbiinit ovat paljon monimutkaisempia koneita kuin perinteiset tuulimyllyt preerioilla. Yhdessä tuulivoimalassa on peräti 8000 eri komponenttia.

Tuulivoimalat kasvavat. Tuuliturbiinin siipi voi olla jopa 260 metriä pitkä, ja turbiinitorni voi olla yli 328 metriä pitkä, mikä merkitsee suurempia tuulennopeuksia, tuulipintoja ja yhä enemmän sähköä.

Tuulivoimaloista tulipaloja? - KAIKKI SAVUA, EI TULTA

Rasvainen, musta, vääristellen kiemurteleva savu leviää kaikkialla internetissä. Sen lonkeroita tihkuu läpi avoimien ikkunoiden varomattomien ihmisten tietokoneisiin. Sen lemu panikoi maaseudun asukkaita pelkäämään kotiensa, toimeentulonsa ja jopa ihmishenkien puolesta...

Pelko? Siitä että tuulivoimalat aiheuttaisivat yleisestikin tulipaloja.

Tuuliturbiinien melu voi olla terveydelle haitallista

Tuulivoimahankkeiden myötä Suomessa on virinnyt keskustelua siitä, onko tuulivoimalla vaikutuksia lähiasukkaiden terveyteen. Asiasta löytyy paljon tieteellisiä tekstejä, sekä sen osin epäterveellisyyttä todistavia että vähemmän puoltavia. Nykytiedon valossa voidaan sanoa, että tuulivoima saattaa olla tietyissä tapauksissa terveydelle haitallista – sen sijaan sen vahingollisuuden yleistävyyteen asti näytöt eivät ainakaan toistaiseksi ole riittäneet.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä