Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Setelirahoitus EKP:lle

Helikopterista rahaa sinullekin?

Rahan pudottaminen helikopterista on alunperin Milton Friedmanin lanseeraama käsite, joka tarkoittaa uuden rahan lisäämistä talouteen keskuspankin toimesta. Yleiseen tietoisuuteen termi tuli Ben Bernanken viitatessa siihen vuonna 2002. Oikea taloustermi tälle toiminnalle on määrällinen elvytys.

Kreikka jatkaa euromaiden lypsämistä

Arvuuttelu Kreikan ja euroalueen kohtalosta on kiihtynyt sen jälkeen, kun varmistui, että kreikkalaiset kieltäytyivät kansanäänestyksessä suostumasta velkojien ehtoihin lainaohjelman jatkamiselle. Moni kannunvalajista ennakoi äänestystuloksen johtavan maksukyvyttömyyden tilassa olevan Kreikan eroon euroalueesta (Grexit). 

Euroopan talous- ja rahaliitto (EMU) on Euroopan Unionin (EU) poliittinen ydinhanke. Sen tuskin annetaan kaatua eikä sellainen ole näköpiirissä. Euroalue pidetään koossa lähes keinolla millä hyvänsä.

EKP järjestää pelimerkkejä pörssipelureille

Euroopan keskuspankin uuden massiivisen rahoitusohjelman toivotaan käynnistävän EMU-maissa investointeja ja kääntävän hintakehityksen inflatoriseksi. Kun kyse on oli biljoonan eli tuhannen miljardin euron ohjelmasta, omaisuusarvojen keinotekoisessa paisuttamisessa ollaan siirtymässä eurooppalaisittain kokonaan uudenlaiselle tasolle. EKP on luvannut osoittaa joka ikinen kuukausi 60 miljardia euroa valtionlainojen ostamiseen jopa puolentoista vuoden ajan.

VAS: Euroero tai EKP rahoitus valtioille

Vasemmistoliiton ohjelmassa on kaksi vaihtoehtoa eurokriisistä selviämiseen. Joko EKP rahoitus suoraan valtioille taikka ero eurosta.

Noita eivät ole (kekkosen sanoin”saatanan tunarit”) osanneet näköjään nykyiseen vaaliohjelmaan kirjoittaa. Mä voin kummiskin kertoa et on edelleen voimassa, muuten mä olisin IPU listoilla ehdokkaana. Patomäen kanssa asiasta keskusteltiin ja yllytin sitä korostamaan tuota koska se on ainut juttu jolla on merkitystä.

http://vasemmistoliitoneurooppa.fi/ohjelma

QE höpötystä, mitä onni on?

Korot alatapissa ja keskuspankin kyky stimuloida nousua talouteen on myös nollassa. Sitten tulee keinoksi QE ja antaa uuden mahdollisuuden. Tarvitsemme uuden nousukauden kipeästi ja nopeasti, jotta voisimme leikata julkista talouttamme.

Herra pääjohtaja Mario Draghi

Eurooppa on muutosvoimien kourissa ja Draghi kuvittelee että Eurooppa selviää, jos  laitetaan jokaiselle tonni pottiin. Sen vertahan se tekee, jos painetaan 500 miljardia elvytykseen.

501 miljoonaa unionin jäsentä ja kaikille noin tonni euroja hanskaan. jokainen vie rahan omiin tarkoituksiinsa ja maailma pelastuu. Ei se vain toimi noin. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä