Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Panama paperit

Venäjä käy avointa hybridisotaa Suomessa, viranomaisten tuella?

Suomessa aloittaa nyt Venäjän propaganda radioasema, joka aivopesee entisestään suomalaisia ja lisää trollien määrää. Vastaavan propagandan levittäminen Venäjällä länsimaisista arvoista johtaisi vankilaan ja radioaseman sulkemiseen, kun Suomessa sille myönnetään oikein virallinen lupa, ettei tarvitse merirosvoradiona toimia.

Odottelen, että milloin ISIS hakee vastaavaa radiolupaa Suomessa?

Venäläiset internetohjelmat vaarantavat samalla tavoin Suomen turvallisuuden, joiden julkaiseminen ja käyttö Suomessa täytyisi kieltää.

Verosuunnittelu jäihin!!

Vapun aikana juttelin oman kotipaikkakuntani Vappujuhlien puhujien kanssa. Kaikki kolme puhujaa vaativat verosuunnittelijat linnaan, ankaria sakkoja, pakkotyötä, ja rutkia veronkorotuksia. Ja onhan se todella kauheaa, että jotkut kiertävät veroja.

Islanti laitetaan takaisin ruotuun

Islannissa kuohuaa jo toista kertaa lyhyen ajan sisällä, kun maan presidenttipuolison perheen veroparatiisiyhtiö paljastui viime viikolla. Tilanne oli erittäin kiusallinen, koska presidentti Ólafur Ragnar Grímsson oli vain hieman aikaisemmin kieltänyt mahdollisuuden veroparatiisikytköksiin amerikkalaiskanava CNN:n haastattelussa. Hyvin pian haastattelun jälkeen paikallislehdet saivat tuntemattomaksi jääneestä lähteestä käsiinsä asiakirjoja, jotka osoittivat presidentin valehdelleen suorassa lähetyksessä.

Cameron ja mahdollinen Brexit?

Britanian pääministeri David Cameron on joutunut myrskyn silmään Panama paperien johdosta. Cameron myönsi kiertelyn ja kaartelun jälkeen, että hän on hyötynyt isänsä veroparatiisiyhtiöstä. Hän on lisäksi myöntänyt olleensa osakkaana offshore-yhtiössä, jolla on yhteyksiä Cameronin isään.

Panamasta Sortavalaan

Törmäsin mielenkiintoiseen yksityiskohtaan liittyen Panamagateen. Eräs suomalaisen arkkitehtuurin suurmiehistä eli Eliel Saarinen on suunnitellut mm. Sortavalassa Laatokan rannalla sijaitsevan Taruniemen huvilan, joka paremmin tunnettaan Winterin huvilana. Tämä v. 1909 valmistunut komean jylhä huvila sijaitsee 7 km Sortavalasta ja siinä on paljon samoja piirteitä kuin Hvitträskissä.

http://www.sotahistoriallisetkohteet.fi/app/sights/view/-/id/128

Varsinaisen Winterin huvilan vieressä sijaitsee Winterin huvilat -niminen lomakylä ja upouusi hotelli.

Islannin Pääministeri Erosi - Entä Sipilä?

Suomessa on ihan oma veronkierron ammattilainen pääministerinä, mutta sen sijaan että toimisi oikein ja rehellisesti itse, hän syyttää ja tuomitsee toisia.

"Pahempaa on tulossa" Uusi Suomi uutisoi.

Siinä herra veronkierron mestari tuomitsee itsensä esiintyen kuin...
Paraskin vero-esimerkki!

Hän selvästi uskoo ettei kukaan tajua hänen sanojensa ironiaa ja häikäilemätöntä vilpillisyyttä!

"Pannaa ihan tylysti pokkana vaan niin kyl se läpi menee!"

"Päämininisteri Juha Sipilä (kesk.) otti kantaa asiaan illalla Twitterissä.

Hallitukselta tekoja eikä vain voivottelua veroparatiiseista

Kansainvälisen veronkierron rumat kasvot paljastuivat kun panamalaisen Mossack Fonseca -yhtiön kautta tapahtuneen verovälttely ja omaisuuden piilottelu tuli julkisuuteen.  Suomen hallituksen avainministerit ovat tuominneet veronkierron kovin sanankääntein, mutta hallituksen teot ovat tähän asti olleet päinvastaisia. Ylen ajankohtaisohjelmassa verohallituksen edustaja totesi, että heillä on vain 15 verotarkastajaa kansainvälisen veronkierron tutkimiseen.

Kun vallanpitäjät kansaltaan varasti

Panama -vuoto saattaa olla merkittävin kansainvälistä talouspolitiikkaa ohjaava paljastus historiamme aikana. Yli yksitoista miljoonaa Mossack Fonseca -yhtiön asiakirjaa, jotka kertovat ketkä ovat piilottaneet veroparatiiseihin varojaan ja kuinka se on tapahtunut.

YLEn uusin ohjelmagenre ei ole terve

YLE esitti eilen odotetun MOT-ohjelman. Moni ilmoitti Facebookissa ostaneensa pullon viiniä ja odotti pääsevänsä näkemään todellista asiaviihdettä. Itsekin avasin oluen ja otin mukavan asennon telkkarin ääressä.

Panama paperit ja YLE:n toiminta

Miksi YLE on tehnyt veroparatiisitiedoista draamasarjan. Eilen kerrottiinn, että meillä on tietoa. Samalla kerrottiin, että ne meitä suomalaisia kiinnostavimmat tiedot kerromme vasta viikon kuluttua ohjelmassamme. Nyt pääpaino oli Islannissa ja Putinissa, me suomalaiset olisimme halunneet Suomea koskevat tiedot ensimmäisenä. Mihin journalistisiin periaatteisiin tämä perustuu? YLE myös ilmoittaa HS:n mukaan, etteivät he luovuta tietoja verottajan käyttöön? Miksi eivät?

YLE:ltä odotetaan erityistä vastuuta tällaisessa asiassa, koska YLE on verovaroin rahoitettu yhtiö.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä