*

Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Nord Stream

Suomi lähdössä mukaan Nord Stream 2 -kaasuputkeen

Valtionyhtiö Fortum on lähdössä mukaan Nord Stream II -kaasuputken (NS2) rahoittajaksi Uniper-kaupan myötä. NS2 ei ole mikä tahansa energiahanke, vaan se on poliittisesti erittäin kiistanalainen Itämeren nykyisin rauhattomassa turvallisuuspoliittisessa ilmastossa. Baltian ja Itä-Euroopan maat vastustavat kaasuputkea.

Ruotsi ei anna satamaa venäläisille Gotlannista - Suomi antoi jo Kotkasta

Ruotsin puolustusvoimain komentaja Micael Bydén kertoi eilen Ruotsin SVT:n haastattelussa, ettei Ruotsin tulisi antaa Gotlannissa sijaitsevaa Sliten satamaa vuokralle venäläiselle Gazprom-yhtiölle Nord Stream 2 -kaasuputkiston rakentamiseen liittyen (SVT 17.10.2016). Suomesta asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle (Yle 17.10.2016).

Vuosi 1969 - nyt

Sukupolvi menee, sukupolvi tulee, mutta maa pysyy ikuisesti.

Aurinko nousee, aurinko laskee, kiirehtii nousunsa sijoille ja nousee taas.

Tuuli menee etelään ja kääntyy pohjoiseen, kiertää kiertämistään, ja samalle kierrolleen tuuli palaa.  

Saarnaajan kirja, 1 luku

Mitä on Lipposen Nordea-ärähdyksen takana?

"Kerrassaan absurdia," kuittaa Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju entisen pääministerin Paavo Lipposen syytökset hänen pankkiaan kohtaan. Kangasharju epäilee, että taustalla on "todellisuudessa jotain muuta" kuin Nordean ennuste. Hän ei kuitenkaan sano mitä.

Uusi venäläinen Nord Stream 2 -kaasuputki


Suomalaispoliitikot nukkuvat taas?

Iltalehti kertoi 20.09.2015, että uusi suurputki on tulossa Suomen talousvesille. Asia ei juuri näytä kiinnostavan suomalaispoliitikoita tai mediaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä