Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Lieksa

Miten ohjata työttömiä töihin kuntatasolla?

Tänä vuonna, 2019, Itä-Suomen työllisyystilanne jatkaa laahaamistaan koko valtakuntamme kehityksestä huonompana. Tilanne on paikoitellen pienemmissä kunnissa surkea. Pohjois-Karjalan työttömyysprosentti oli 2019 tammikuussa 13,3% ja nykyisen kotikuntani Lieksan työttömyysprosentti 15,1% (lähde: ELY-keskus).

On kotiin tulon aika

Somalian naispuolisen ex-ulkoministerin Fowsiyo Yusuf Haji Adan mukaan tilanne maassa on tasaantunut ja jälleenrakentaminen aloitettu. Nyt Somalia kaipaa osaavaa työvoimaa, mm. koneinsinöörejä. Olisi molempien yhteiskuntien etu, että somalit palaisivat jälleenrakentamaan rakasta isänmaataan.

Halla-ahon kannatus korkeinta Lieksassa

Helsingissä Jussi Halla-ahon kannatus on aivan suorassa suhteessa maahanmuuttajien määrään: mitä enemmän maahanmuuttajia äänestysalueella on, sitä korkeampi on Halla-ahon kannatus.

Mutta sama näkyy muillakin väestön rakennetta kuvaavilla mittareilla: mitä alhaisempi tulotaso helsinkiläisalueella on, sitä korkeampi on Halla-ahon kannatus. Vastaavasti mitä korkeampi on alueen koulutustaso, sitä heikompi on Halla-ahon kannatus.

Perussuomalaisia pilkataan "taiteen" keinoin ja verovaroin

Tänään tulee "maailmanensi-iltaan" elokuva, jossa verovaroin keskitytään "taiteelliseen" pilkkaan, jonka kohteena on Suomi ja suomalaiset, mutta erityisesti perussuomalaiset. Elokuvassa eri kansallisuuksia edustavat henkilöt puetaan suomalaisiin kansallispukuihin. Itse elokuva on tehty "Big brother" tyyliin improvisoiden.

Lieksa, ja mitä siellä tapahtuu (maahanmuutto)

Tämä blogikirjoitus on tarkoitettu lähinnä itselle muistiinpanoksi, että mitä Lieksassa on tapahtunut ja mitkä kuviot siinä on taustalla.

Yleiseen tietouteen Lieksa ryöpsähti vasta Jussi Halla-ahon pidettyä siellä keskustelutilaisuuden / vaalitapahtuman. Tämäkin olisi jäänyt pimentoon, ellei MTV3 olisi tarttunut aiheeseen.

Halla-aho pyromaanina

Helsinkiläinen eurovaaliehdokas ja ns. maahanmuuttokriittisen liikehdinnän pääideologi Jussi Halla-aho päätti matkustaa Lieksaan asti pitämään puhetta. Sitä emme tiedä, onko hän käynyt koskaan Lieksassa tai Pohjois-Karjalassa aiemmin, mutta nyt matkalla oli selvä tarkoitus ja se ei ollut kirkkoslaaviin liittyvä tutkimus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä