*

Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Krimi

Venäjä ei ole hyökännyt vieläkään Suomeen !

Ukrainan sodan jälkeen Suomessa on luotu mielikuvaa, että kohta Venäjä hyökkää myöskin Suomeen.  Suomen valtionjohdolle ja maanhallitukselle mediasta nyt puhumattakaan ei ole riittänyt se, että Venäjän johdosta on moneen kertaan kerrottu, että sillä ei mitään aikeita hyökätä maahamme.

Venäjän valheellinen propaganda saa jatkuvasti seuraajia...

Minut herätti  HS:n Budapestin kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen kirjoituksellaan, jossa hän kertoo  Venäjän harjoittamasta propagandasta Tsekissä, jossa  Kremlin valheellinen tiedotus leviää liian tehokkaasti,  kun  moni kansalainen  uskoo vaihtoehtoisten medioiden sisältöihin.  Kyselyn mukaan jopa 38 prosenttia uskoo , että Ukrainan sota on Yhdysvaltojen syytä. Puolet kansasta myös ajattelee syyrialaisten pakolaisten tulevan Eurooppaan  Yhdysvaltojen toimien vuoksi.

Krimi ja Leningrat ja Stalingrat ovat venäläisten pyhät alueet

Suomalaisten ongelma Venäjän suhteen on siinä, että emme valitse päämiestä emmekä edes duumaa Venäjälle. Suomalaiset toki tietävät kuinka huono Venäjän päämies on, mutta sellaista ei kerrota kuinka hyvä johtaja kulloinkin suuressa naapurissa on.

Demokratian kannalta myöskin suomalaisten ongelma olisi liittovaltio Venäjässä se, että meitä on 5 miljoonaa ja muita 160 miljoonaa. Vaikka muiden äänestys prosentti olisi EU:n tai Yhdysvaltain luokkaa 30 % tienoilla ei sekään auttaisi suomalaisia valitsemaan haluamaansa johtajaa Venäjälle, vaikka äänestäisivät 100%:sti.  

Pohjolan ulkoministerit: Krimiä ei saa koskaan tunnustaa Venäjän osaksi!

Suomen, Ruotsin, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan ulkoministerit ovat antaneet erittäin hyvän ja jyrkän julkilausuman, jossa tuomitaan Venäjän suorittama Krimin niemimaan kaappaus. Lisäksi ulkoministerit nostavat esiin Venäjän Krimillä tekemiä ihmisoikeusrikoksia, tataarien vainon ja sananvapauden murskaamisen.

 

Toistuuko Krimin skenario Syyriassa?

Toistuuko Krimin skenario Syyriassa?

*

Tiivistelmä:

Yhdysvallat syyttää Venäjää siitä, että sen viimeaikaiset toimet Syyriassa ennakoivat suurvaltojen uutta, entistä kärjekkäämpää vastakkainasettelua.  Venäjän arvellaan etsivän tekosyytä interventioon.

*

Samaan aikaan toisaalla:

Nobelin rauhanpalkinnon saaja, presidentti Martti Ahtisaari sanoo:

Kenraali Gustav Hägglundin, Rauhan utopia...vain puoli vuotta myöhemmin?.

Kenraali Hägglundin  viime kesänä ilmestynyt kirja Rauhan utopia, jota tänään olen mielenkiinnolla lukenut,  antaa ihan toisenlaisen kuvan kenraalin mietteistä, mitä olin etukäteen ajatellut.

CIA väittää että Putin pyrki huojuttamaan dollaria jo ennen Krimin operaatiota

Maailma ikään kuin pidättelee henkeään ja odottaa: pitääkö Ukrainan itäosien tulitaukosopimus.

*

Tuskin pitää.

Miksi pitäisi, kun ei ole osapuolta, joka tosissaan ja oikeasti vastaisi alueen hallinnasta ja siellä olevista omista joukoistaan.

Putin pelaa vain.

*

Mutta paljon kiintoisampia – ja suurempia – ovat pelikuviot, jotka peittyvät Ukrainan tohinoiden alle ja taakse.

*

Amerikkalaiset kontaktini ovat huolissaan.  Hyvin huolissaan.

Venäjä ja tavoitteita

Kriisinhallinnan näkökohtia:

Kesäkuussa Puolan vierailullaan Obama paljasti, USA avustaa Venäjä länsirajan naapureita 1 mrd dollarilla, jotta nämä saavat puolustusvoimansa iskukykyisempään kuntoon. Mitä tuolla 800 miljoonalla eurolla saadaan aikaan, se jää nähtäväksi.

Kenen asialla presidentti Niinistö Venäjällä?

Suomen tasavallan presidentti on suuren mediahumun saattelemana lähtenyt virallisen tiedon mukaan Sotshiin tapamaan Putinia. Epäviralliset tiedot kertovat, että matka olisi suuntaunut sittekin Krimille.

Niinistön kännykkä kertoisi olinpaikan!

Suomesta kun aikanaan lähti presidentti Venäjälle tapaaminen valmisteltiin hyvin ja tuliaisena oli suomalaisille uusia työpaikkoja teollisuuden, rakentamisen, uusien tehtaiden yms. muodossa.

Nykyiset EU-fanatikot sanovat tätä politiikkaa; nöyristelyksi, vanhaksi ajaksi.....

Krimin vuokrataso laskenut

Krimin kansantasavallassa on viimeisten kuukausien aikana vuokrataso laskenut 25-35:%:a ja joillakin alueella jopa 45%:a.

Kansantasavallan hallinto on myöskin määrännyt, että 200 metriä lähemmäs meren rantaa ei saa rakentaa. Rantavyöhykkeelle ja puistoihin luvattomasti rakennettuja hotelleja, ravintoloita, kahviloita yms. nyt puretaan ja puistoja palautetaan.

http://gazeta.ua/articles/real-estate/_vartist-orendi-zhitla-v-krimu-zni...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä