Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Koulutus=tulevaisuus

Perustava suunnanmuutos koulutus- ja yliopistopolitiikkaan!

Asian tärkeys vaatii tämän laittamista omaksi blogikseen:

Vasemmistoliiton puoluehallituksen kannanotto 21.1.2016

Vasemmistoliitto vaatii: Suomen pitää panostaa koulutukseen ja yliopistoihin

Jos tavoitellaan kasvua, pitää panostaa inhimilliseen pääomaan. Tutkimukset osoittavat yksiselitteisesti, että yksityiset ja julkiset investoinnit inhimillisiin tietoihin ja taitoihin tuottavat tulevaa kasvua ja kehitystä.

Nyt ristitään kätemme kärkihankkeen puolesta

Teimme 4. luokan oppilaiden kanssa E-kirja projektin iPadeillä. Projekti oli mielenkiintoinen, koska siinä pyrittiin multimodaalisuuteen – oppilaalla oli käytössään äänitehosteet, videot sekä kuvat, kirjoitetun tekstin lisäksi. Kyseiset oppilaat olivat kerran aikaisemmin hyödyntäneet iPadeiltä löytyvää Book Creator- sovellusta. Itseäni kiinnosti eritoten multimodaalisen digiprojektin suorittaminen oppilaiden kanssa, sillä hallitus on kuitenkin ottanut kärkihankkeekseen digitalisaation.

Minulla oli unelma

Minulla oli unelma.  Uusi hallitus ei leikkaisi koulutuksesta vaan uutena viisaana palauttaisi jo leikatutkin, demareidenkin leikkaamat koulutukseen osoitetut rahat.

Koulutuksesta leikkaukset palauttaa meidät banaanivaltioiden tasolle.  Tosin ikävä  kyllä täällä ei edes banaanit ilman koulutusta ja tutkimusta kasva.

En tiedä, mihin liityisin.  Eilen oli  koulutuksesta leikkaajina vasemmistokin ja tänään keskustaoikeisto ensi metreillään.  Taidan muuttaa  muualle ja  syyllinen muuttoon ei tällä kertaa ole Väyrynen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä