Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Idea

Ihmisen kekseliäisyys

Kenellä on ollut aikaa tarkastella kesällä luonnon helmassa eläimiä ja kasveja, huomaa edistyksellisten sudenkorentojen lentokyvyn tai pöllön äänettömän lähestymisen pimeässä.

Ihminenhän matkii ja hakee luonnosta ideoita, mutta ei pääse useinkaan lähellekään teknisissä ratkaisuissaan luonnossa kehittyneitä ratkaisuja. Nykyajan kulkupelitkin ovat vielä kehittymättömiä siihen verrattuna miten luonto on järjestänyt luontokappaleiden liikkumisen. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, autot ovat kevyempiä ja vähäruokaisempia kuin ennen.

Some saattaa keskeyttää uusien innovaatioiden ja ideoiden toteutumisen

'Ennen meillä oli vaan kapeakatseiset kirjanoppineet insinöörit, juristit ja muut, jotka tyrmäsivät ymmärtämättömyyttään uudet ideat, visiot ja innovaatiot.

Nyt meillä on some, jonne jos uskaltaa kerran laittamaan uuden kehittämisidean koskien mitä tahansa, niin joku typerys ampuu sen alas kertalaakista. Yleensä se typerys on sellainen henkilö, jolla ei ole kompetenssia ottaa kantaa puoleen tai toiseen.

Verojärjestelmän täysremontti

Nykyinen verojärjestelmä on monimutkainen ja syrjivä pieniä yrityksiä kohtaan. Yritykset maksavat yhteisöveron lisäksi listan muita veroja kuten arvonlisäveroa ja työnantajamaksuja. Näihin veroihin liittyy niin työntekijöiden tulotasoon kuin yrityksen tulokseen perustuvia verotaakan muutoksia. Esimerkiksi yhteisöveron perusteena käytettyä yrityksen tulosta voidaan manipuloida yrityksen sisäisillä lainamenetettelyillä ja näin minimoida verotaakkaa.  Tämä kuitenkaan ei ole mahdollista pienille yrityksille, joilla ei ole tytäryhtiöitä muualla maailmalla.

Kovat lait integroitumisen parantamiseksi ja rasismin vähentämiseksi

Kun kerta näyttää Eurooppa ja Suomi jakautuvan entistä kovemmin kahteen leiriin, maahanmuuttotaustaisiin ja heitä puolustaviin suvaitsevaisiin ja sitten maahanmuuttokriittisiin, niin uusia ratkaisumalleja on syytä etsiä ja innovoida. 

Sinulle - ihminen ja vaikuttaja

Politiikka on pohjimmiltaan yksinkertaista, ja asiat ovat yksinkertaisia. Haemme vastauksia tavallisiin kysymyksiin. Ihmisyksilö haluaa aina, että hänen perustarpeensa tulevat tyydytetyiksi. Ei ole kyse tämän vaikeammista asioista.

Mihin kansanedustajan tulee kyetä paneutumaan? Lyhyt lista on seuraava: Yksilön ja yhteisön perustalous, yhteisön hyvinvointi palvelujen ja virikkeiden kautta, sekä tavallisen elämän sujuminen kitkattomasti ilman turhaa byrokratiaa ja instituutioille alistunutta asemaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä