*

Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan vasemmisto

DiEM25: tulevaisuuden airut?

Uusi eurooppalainen liike on pantu alkuun Berliinissä. Liikkeen keulakuvan Janis Varoufakisin lisäksi puhujina tilaisuudessa olivat muun muassa Slavoj Žižek ja Julian Assange sekä joukko eturivin vasemmistolaisia ja vihreitä poliitikkoja.

Väsähtänyt vasemmistoliike

Vasemmisto on murroksessa. Kannatusluvut ennätysalhaisia ja muutosvoimat vähäisiä. Vasemmistoliitto on hiipunut Suomessa alle 10 % kannatuksen ja tuntuu pysyvän siellä vankasti. Yksittäisiä valovoimaisia tähtiä ei ole. Kaukana on Kalevi Kivistön ajan poliittinen karriääri. Kivistö jota arvostettiin yli puoluerajojen, kuten myös Ele Aleniusta ja Aarne Saarista.

Sössiikö vasemmisto Kreikan lopullisesti ?

Kreikan kansantalous on kääntynyt kasvuun vuoden 2014 alkupuolella. Kreikan valtiontalous kääntyi viime vuoden puolella lievästi ylijäämäiseksi.

Kreikan työttömyysaste on kääntynyt laskuun.

Kreikan valtionvelka ei enää yli vuoteen ole kasvanut, vaan on tasaantunut 320mrd€:n tietämille. Kiitos talouskurin ja pahimman yli kantaneiden halpakorkoisten apupakettien.

Euroopan vasemmisto tuomitsee uusfasismin Ukrainassa

Tulevana sunnuntaina, kun suurimmassa osassa EU-maita äänestetään uudesta europarlamentista, pidetään myös unionin itänaapurissa tärkeät vaalit, joihin maailman huomio kohdistuu. Ukrainalaisten on määrä valita maalle uusi presidentti vallasta syöstyn Viktor Janukovitshin tilalle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä