Heikki Patomäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Demokraattinen vapaus

Feministipuolue ja sharialaki

 

Sunnuntai – illan Arto Nyberg ohjelmassa haastateltavana muiden mukana, oli Warda Ahmed, Suomeen Somaliasta neljä vuotiaana muuttanut nuori nainen, joka kertoi olevansa mahdollisen tulevan Feministipuolueen 3. puheenjohtaja. Warda kertoi, että tuleva puolue menee ohjelmassaan ihmisoikeudet edellä. Burkha ja huivikysymykseen islamilaisessa kultturissa, Warda vastasi, että se ei ole alistamista.  Sen tulee olla naisen oma vaihtoehtoinen valinta.

Eikö näin ole hyvä?

Kyseisen Feministipuolueen linjauksesta:

Taloustalkoista yhtiöiden tyranniaan

”Li hei, montako yritystä sä oot perustanut?”, heitti Hjallis Harkimo ja sai aikaan pienen myrskyn ainakin sosiaalisen mediassa.

Harkimo ei ole ainoa. Kysymys ”montako yritystä sä oot perustanut?” tai ”monessako yrityksessä sä oot ollut mukana?” on osoitettu monille meistä erilaisissa paneeleissa ja keskustelutilaisuuksissa.

Miksi liberaalit suhtautuvat epäillen oikeistolaiseen talouspolitiikkaan?

Elina Lepomäen liittyminen kokoomuksen puheenjohtajakisaan on kiihdyttänyt keskustelua markkina-ajattelusta. Itse en tunne häntä tai hänen mielipiteitään, mutta hän vaikuttaa ensisilmäyksellä tervejärkisemmältä kuin monet muut jotka puhuvat aiheesta.

 

Mieli kirkhaaksi ja paita puhtaaksi

Meiton höntitetty ja molema antahneet isokenkästen tehä mitä sattuu. En usko, että pienet kiemuroitten oikasut tässä ennää auttaa, ko Suomi kerta on jo katastrooffin parthaalla ja vähäväkisiltäki pittää ottaa lopukki pois.

Eurostoliiton meininki on huono ja Suomi ryömii amerikkalaisen sota-raha-lääke--lahjus-ajattelemattomuuen ja kaikin puolisen kyvyttömyyen liemissä.

Eikä pöytä puhistu, vaikka kuinka sensaatiosta sensaatioon kulema. Yhtä höpötystä.

Työllistäminenki on bisnestä. Tekesin hommia ei kaikkien sielu sietäs.

Sopimus yhteiskunnasta pakkoyhteiskuntaan

SSS-hallitus teki tiistaina esityksiä työlainsäädännön muutoksista, jotka tulevat voimaan pakottamana oikeutena. Samana päivänä pääministeri tulkitsi twitter-tilillään lasten sairaus päivän oikeutta vanhemman palkalliseen oikeuteen. Tämä on poikkeus pääsäännöstä. Se kertoo huonosta lainvalmistelusta. Miten valvonta, siirtymät, ohimaksatus ym? Ratkaisemattomia asioita on paljon.

Suomalaisuus yksi vai monta?

Kuinka voidaan edes puhua yhdestä suomalaisesta kulttuurista? Suomalaisuus itsessään sisältää useita erilaisia arvoja ja maailmakatsomuksia . Kuulun  itse punavihreään vasemmistoon, jossa uskotaan avoimuuteen, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Enkä pidä Immosen mielipidettä suomalaisuuteen kuuluvana. Kuitenkaan minulla eikä Immosella ole oikeutta määritellä suomalaista identiteettiä tai kulttuuria. Eikä se ole mediaani tai keskiarvo, joka kyselemällä tutkitaan. Ei kenenkään tarvitse tykätä käydä saunassa, omistaa kesämökkiä tai omata hyvää viinapäätä.

Ilmaisen rahan vaikutus

Istuin puiston penkillä, miettien epävarmana tulevaisuuttani. Lentävä kamera laskeutui olkapäälleni ja otti selfien. Palkkioksi yhteiskuvasta se lupasi lahjoittaa minulle tästedes 1000 euroa joka kuukausi. Olin äimänä, mutta tuumin, että olkoon menneeksi.

Nyt viisi vuotta myöhemmin minulla on yritys, joka työllistää 52 ihmistä. Tuotteenamme ovat lentävät kamerat, jotka tarjoavat ihmisille selfiestä maksun.

Työttömäksi joutunut työläinen äänestää eduskuntavaaleissa luotettavaa tahoa

  Itsensä työllään ja työnsä tuottamalla lisäarvolla yhteiskuntansa muut asukkaat monta vuotta elättänyt työläinen on lähtenyt töihin  pimeyden vallitessa varhain aamulla. Auringonlaskun aikoihin työläinen kävelee raskain askelin kotikatuaan pitkin pieneen kotiinsa, josta hän on pankille velkaa vielä 200 000 euroa. 

Ennenaikainen vanhuus

Olen kulkijamustalainen. Elämä sai alkunsa fyysisesti erittäin köyhistä elämänolosuhteista. Rikkaus oli keskittynyt kulkijamustalaisen elämäntyylissä henkisenä pääomana, vapaana järjestäytyneistä muodollisuuksista: etsi ja löydä minuutesi, luo ja kasva vapaana asenteista. Mitä on vapaus, mihin se liittyy ja miten pitkälle yksilöllinen vapaus kantaa?

Eläköön kansalaispalkka, vapaus ja vallankumous!

Siskot ja veljet, ystävät,

Olen "iskä Kalervonkadulta" Jyväskylästä, 48 v.

Olen uuden ruohonjuuritason kansanliikkeen, E-liikkeen, perustaja, kansalaisoikeustaistelija, ylipäällikkö ja 1. kapinallinen – leipäjonoista Silicon Valleyhin ja toisinpäin!

En ole hullu. Olen vihainen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä