Heikki Patomäki

Perussuomalaiset kaksilla rattailla kolkuttelemassa

Syksyllä 2011 Timo Soini puhui euroskeptiselle Bruges-ryhmälle. Ryhmän kunniapresidenttinä toimi paronitar Margaret Thatcher aina kuolemaansa saakka vuonna 2013. Soinin puhe otettiin innostuneena vastaan. Mediasta olemme lukeneet myös, että Soini on istunut teellä brittiparlamentin ylähuoneessa Lontoon Westminsterissä. Nämä paikat ovat elitistisen brittivallan ytimessä.

Tammikuun 2014 lopulla perussuomalaiset uutisoivat, että ”Soini toivoo EFD:n yhdistymistä Britannian EU-kriittisen ja konservatiivisen ECR-ryhmän kanssa” Euroopan parlamentissa. ECR-ryhmän suurin puolue on siis Britannian konservatiivit, joka poliittisessa ideologiassaan yhdistää sujuvasti nationalismia, talousliberalismia ja konservatiivisia kulttuurillisia arvoja.

Todellakin, PS-puolue tuntuu istuvan kaksilla rattailla, lainatakseni kansanedustaja Reijo Tossavaisen (ps) kommenttia eiliseen blogiini (”Perussuomalaiset taloudesta ja Euroopasta: ei todellista vaihtoehtoa”).

Perussuomalaisten retoriikka asettaa kansan ja eliitin vastakkain. ”Olemme kansan puolella, eliittiä vastaan.” Monet perussuomalaiset kansanedustajat ja aktivistit vaikuttavat olevan aidosti pienen ihmisen ja heikompiosaisen puolella. He haluaisivat puolustaa rapautuvaa hyvinvointivaltiota, vaikka sitten kansallissovinistisin keinoin.

”OIKEUDENMUKAISUUS KUNNIAAN. Tuloerojen kasvu on katastrofaalista. Kansan ääni ei ole kuulunut aikoihin. Nyt siihen on mahdollisuus, vaalit ovat ovella.” Näin julisti esimerkiksi Kike Elomaa (ps) Helsingin Sanomien vaalikoneessa eduskuntavaalien 2011 alla. Samaisesta vaalikoneesta löytyy esimerkiksi Arja Juvosen (ps) lausunto, jonka mukaan ”politiikkaan minut johdatti neljä vuotta sitten huoli vanhusten- ja terveydenhuollosta”.

Keskustelussa blogini tiimoilta Henri Myllyniemi (ps) totesi, että ”myönnettäköön se, että Perussuomalaisissa on perinteisen oikeiston ja vasemmiston eri laidoilta väkeä. Riveihin mahtuu jopa kaltaisiani ’kilipääkapitalisteja’.” Toden totta, puolueella ei tunnu olevan yhtenäistä linjaa politiikan aivan peruskysymyksistä.

Entinen kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Toimi Kankaanniemi (ps) esittää haluavansa ”Eurooppaan laajan vapaakauppa-alueen EU:n tilalle” ja vaatii ”eurotukipakettien lopettamista”. Hän myös väittää, että tämä on puolueen yhteinen linja, mikä edelleen korostaa ristiriitaa perussuomalaisten ajattelussa.

Osa on huolissaan hyvinvointivaltion ja heikompiosaisten suomalaisten tulevaisuudesta. Toinen osa perussuomalaisia asettuu tukemaan elitististen brittikonservatiivien tapaa yhdistellä nationalismia ja uusliberaalia ”vapaakauppaa”.

Taloustieteen ns. Nobel-palkinnon voittanut James Buchanan – ja monet muut uusklassiset talousliberaalit ja libertarianistit – ovat kannattaneet nimenomaan sellaista maailmaa, jossa raha, investoinnit, tavarat, palvelukset ja kaikenlaiset kaupalliset virrat liikkuvat esteettömästi ympäri maailmaa, kun taas demokraattinen politiikka on sidottu mahdollisimman pieneen paikkaan tai alueeseen.

Kun demokraattinen politiikka tuottaa asioita – verotusta, sääntelyä, institutionaalisia muutoksia, uusia ideoita – jotka eivät pääomaa ja vauraita yksilöitä miellytä, niin tällaisessa maailmassa voi aina helposti siirtyä muualle. Näin syntyvät valtamekanismit pakottavat valtioita omaksumaan kilpailullisen markkinoiden oppeja, jotka armotta tiputtavat heikoimmat lenkit ja jakavat palkinnot vahvimmille. Samalla demokratia kaventuu ja tavallisen kansan ääni kuuluu yhä heikommin.

Kaiken kukkuraksi EU:n budjettikurisopimukset ja muut vastaavat voidaan luontevasti nähdä Buchananin, Hayekin ja kumppaneiden uusperustuslaillisten ideoiden sovellutuksena, joskin EU-sopimukset keskittyvät julkisten budjettien tasapainottamiseen. Tämän ideologisen yhteyden takia brittikonservatiivien euroskeptisyys vaikuttaa lievästi sanoen monimieliseltä, jollei suorastaan omituiselta.

Reijo Tossavainen huudahtaa kommentissaan, että ”puolueen toiminta on niin moraalitonta kaksilla rattailla kolkuttelua, että KAIKKIEN kansalaisten on hyvä se huomata ja tuomita!”. Hän ei tarkoita perussuomalaisia, mutta voisi hyvin tarkoittaa.

Heikki Patomäki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (92 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vasemmiston Li Andersson vaatii Kreikan velkojen anteeksiantoa.

Tämäkö on vasemmiston linja, toimia vastoin Suomen etua?

Käyttäjän HeikkiPatomki kuva
Heikki Patomäki

Aiheen vaihtaminen ei ole mikään argumentti. Näkemykseni Kreikan velkojen anteeksiannosta -- josta keskustelen mielelläni toisessa yhteydessä -- ei ole relevantti esittämieni väitteiden pätevyyden arvioinnin kannalta. Kyse on PS-retoriikan monimielisyyksistä ja ristiriidoista.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Eurovaaliehdokkaalta ei ole kovin puolueensa linjaa kirkastavaa alkaa tölvimään toista puoluetta. Kannattaisi ensin keskittyä omiin tekemisiinsä.

Reijo Tossavainen

Patomäen mopo nyt hieman keulii ja antaa "väärän todistuksen lähimmäisestä". Siksi palautan lukijoiden mieliin Vasemmistoliiton puheenjohtajan puheet vaalien alla. Verratkaa sitten sitä toteutuneeseen politiikkaan. Moraalitonta!

http://youtu.be/M4i0NRqTs08

Käyttäjän HeikkiPatomki kuva
Heikki Patomäki

Sama vastaus kuin yllä tähänkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joskus pitäisi Tossavaisenkin ottaa keskusteluhaaste vastaan eikä juosta paikalle keuluvien mopojensa ja muiden kuluneiden kovasanojen kanssa.
Poliittinen keskustelu ja sen taso on kaikkien osapuolien harteilla. Kai keskustelukykyisiä perussuomalaisia vähän nolottaa kun keulahahmo vaan juoksee kriittisiin blogeihin heiluttamaan nyrkkiään eikä koskaan vastaa haasteisiin.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Lappalaisen kannattaisi keskittyä vain omiin tekemisiinsä eikä Tossavaisen tölvimiseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Nahkamäen kannattaisi...etsiä uusia suojeltavia. Esim yhteiskunnan vähäosaiset.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei todellakaan taida olla asiaa josta PerSuleilla ei olisi vähintään kahta mielipidettä joista valita kulloisenkin yleisön mukaan. Tämä kuitenkin vain osoittaa, että he ovat "kasvaneet puolueena". He käyttäytyvät ihan niinkuin mikä muu puolue tahansa, Vassuleista Kepuleiden ja Demuleiden kautta Kokkuleihin jamitäniitäonkaanmuita.

Reijo Tossavainen

Hallituksessa vassarit ovat kokoomuslaisen politiikan tukijoita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitähän Tossavainen yrittää tuossa viestittää aiheena olleesta PerSuleiden politiikantekotavasta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pääasia on ettei liitovaltioon mennä ja Suomi säilyy itsenäisenä. Tämä jo itsessään ratkaisee euron hajoamisen koska euro ei toimi ilman yhteistä finanssipolitiikkaa, yhteisvastuuta ja verotusta. Onko vasemmistoliiton intresseissä jokin solidaarisuus pankkeja kohtaan koska haluavat tukea näitä, kohtahan on tulossa lisäpaketti Kreikan kautta pankeille?

Hannu Töyri

Tämä hallitus koottin juuri liittovaltiokehityksen turvaamiseksi.

Minna Eerolainen

Kuuntelin eilen aamuna jonkin aikaa Timo Soinin haastattelua Yle ykkösellä, haastattelijana Roman Schatz (hyvä ohjelma muuten, suosittelen) ja Soini esitti siinä kuinka eliitinvastainen hän on. Kyllä tuo pisti korvaan. Minusta kansanedustaja on lähtökohtaisesti osa eliittiä, edustaapa hän mitä puoluetta tahansa. Soini on vieläpä omassa luokassaan tämän englantilaisen yläluokan tyhjäntoimittajien kanssa veljeillessään. Mutta niinhän se on, mitä karkeampaa kusetusta, sitä paremmin se osalle vaalikarjasta menee läpi.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Uskotko Minna tosiaan että eduskunnan ulkopuolelta voisi vaikuttaa ratkaisevasti tämän pienenkään Suomen menoon? Siis kun hankkiudut kansanedustajaksi kuulut eliittiin ja homma on siinä?
Ehkä kuitenkin eduskunnan kautta kuin se viimeinen vaihtoehto eli ... Valitse itse kun tiedät... minäkin kyllä arvaan yhtä ja toista...
Jonkun on puhallettava tämä nykyinen maan meno poikki - siis säällisin keinoin, enkä panisi pahakseni jos se olisi Timo Soini.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Puolue ei taida yksilön kannalta olla hyvä yksikkö ollenkaan tekemään käskyvaltaisia päätöksiä. Ei ole puoluetta, joiden ohjelma olisi kaikilta osin sopiva kenellekään. Siksi varmaan äänestämättömyys ja suoran kansanvallan kannatus lisääntyy. Ja rahan vallallehan ei kukaan voi yhtään mitään äänestämällä. Siitä on näyttöä, ei muusta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kun nyt käytit viestiäni aiheena (ilmeisesti?) osoittaaksesi sen, että PS olisi jokin "uusliberalistinen", niin ainakin omalta osaltani totean, että olen sellainen vanhan ajan kansankapitalisti. Luotan pitkäjänteiseen sijoitustoimintaan, enkä nykerrä ja veivaa jatkuvasti. En myöskään vivuttele.

Suomalaiset itkevät, että Rautaruukkikin menee. Kuitenkin suomalaisten pankkitileillä lojuu nollakorkoisilla käyttelytileillä kymmeniä miljardeja. Niillä ostaisi Rautaruukinkin moneen kertaan.

Minua kuvottaa se, että tietoa pantataan tahallisesti. Kansan vaahdotessa raivona tällaisista, pitäisi kertoa miten pitää toimia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta kun sinä kerrot sen samalla syyllistät. Perussuomalainen tapa levittää tietoa on passivoiva, nurinaa ylläpitävä kuten itse ehkä näet jos luet äskeisen viestisi uudestaan. On paradoksaalista että puolue hyötyy siitä että levittää nurinaa mikä ei nosta kansaa vaan johtaa juuri sinun mainitsemaasi ilmiöihin tai niiden vahvistumiseen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Onnistuit juuri alleviivaamaan sen, mikä minua risoo. Se, että kansalta pantataan tietoa.

Sen vuoksi väki käyttäytyy kuten sinä käyttäydyt. Teillä on oletusarvoisesti joku "hyvis", johon uskotte. Jos "hyvis" sanoo, että populismia - me otamme niskalenkit markkinoista ja me tuomme takuutukset...

Niin te uskotte aivan silmät pyöreinä.

Siitä huolimatta, että talouskomissaari on jo kertonut, että oltiin veitsen terällä. Siitä huolimatta, että takuutuspuolueesta itsestään on kuulunut puheenvuoroja, ettei nämä edes olleet mitään vakuuksia.

Mä pelkään sitä, että teikäläisiä on "liikaa" suomalaisissa. Teitä sinisilmäisiä. Nimittäin jos näin on, niin tätä sirkusta jatketaan vielä muutama vuosi ja 90-luvun alun sekamelska tuntuu rasvatyyneltä tulevan rinnalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Nyt kumoat täysin edellisen kommenttisi viestin jossa syyllistit tavallisia suomalaisia siitä etteivät osta rautaruukkia takaisin. lähinnä syyllistit persujen äänestäjiä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #30

Voit lopettaa mainospuheesi. Eiköhän jokainen älyllinen olento käy tarkistamassa kuinka monta positiivista asiaa perussuomalaista löydät (siis henkilöinä). Et ainoatakaan. Kun edustaja Juvonen kirjoitti vanhusten hoitamisesta et siihenkään löytänyt mitään positiivista sanottavaa. Kävit sitten toisen valokuvaan kiinni ja rupesit siitä nillittämään.

Vaikka et nyt myöntäisikään umpifanaattisuuttasi niin kandee miettiä sitä hetken aikaa. Kyllä aika moni sen huomaa.

Ikävää penkoa tällaista Patomäen blogissa. Patomäki on sentään niitä harvoja vassareita, joita kunnioitan. Kunnioitan siksi, että he ovat vassareita, eivätkä mitään lianderssoneja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Kuule mä keskustelin sävystä ja sisällöstä yhdessä sun kommentissasi ja otin sen ristiriitaisuuden esille ja sen miten se heijastaa persujen tapaa rohkaista hedelmätöntä marinaa. Se mitä mä teen jossain muussa blogissa ei ihan kuulu tähän että kiitti vaan sinähän tämän viet pois Patomäen aihepiiristä sikiävästä keskustelusta tarttumalla mun kommentteihin jossain muualla.
Tavallaan olisi mielenkiintoista puhua kommenttisi aiheesta eli miten voi tavallinen kansalainen pikkuinvestoinneilla vaikuttaa lähiseutunsa ja maansa talouteen. Ei kai se huono puheenaihe varsinkaan kun itse sen aloitit.
Kysymys on siitä levitetäänkö kansan pariin nurinaa vai asennetta että "nyt muutos ja myös itsellemme! "
Se on iso ero työväenpuolueisiin nähden jotka aina sisälsivät vaatimuksiin sen puolen että työläisten on järjestäydyttävä ja otettava vastuu ja tuettava toisiaan ja opiskeltava ja pysyttävä raittiina ja kuntoiltava ja rakennettava työväentaloja ja luotava omia symboleita ja kielikuvia ja kulttuurisia käytäntöjä. Marinalla ja helvetinpelottelulla ja eliittivihalla menee persut koko ajan ja siksi ovat huono ilmiö.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #39

Tartuin, koska sama asenne huokuu tässäkin. Jos olisit enempi "tasapainoillut", niin tässä ei vatvottaisi toissijaisia.

---

Pitää myöntää, että kommenttisi loppuosassa oli asiaa. Hatunnosto siitä!

Ensinnäkin, miten me voimme auttaa suomalaista teollisuutta, jos kansalaiset eivät tiedä talouden alkeellisiakaan pelisääntöjä? Ensimmäinen vaihe olisi tutustuttaa väki näihin. Se on pikkaisen heikkoa, jos vasta korkeakouluasteella käsitellään kansantaloutta. Tai pääomamarkkinoita. Tai edes sitä, mikä on pääomaa. Omaa tai vierasta sellaista.

Minä olen esittänyt toiveen, että perusasiat käytäisiin lävitse jo peruskoulussa. Vaikka siellä viimeisillä luokilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Mä uskon enemmän siihen että tiedot ja taidot ja asenne, että nyt otetaan selvää ja mietitään omaa roolia, lähtee ruohonjuuritoiminnasta ja esimerkeistä.
Sävyn pitää kuitenkin olla konstruktiivinen eikä siihen saa sekoitaa hölmöjä juttuja kuten naisvastaisuutta tai maahanmuuttojauhamista tai muuta kansaa passivoivaa puhetta eliiteistä.
Jos välittää ihmisistä niin niile ei puhu koko ajan helvetinprofetioita vaan esim auttaa jotain paikallista yhdistystä niiden talousahdingossa ihan vaan jakamalla tietoa ja vähän kuuntelemalla niiden huolia. Mutta jos vaan rohkaisee alatyylisiä tyyppejä ja nurkkakuntien kännikingejä niin sitten ei ole isänmaallinen vaan haluaa kansalle pahaa vaan siksi että vihaa kommareita ja feministejä.
Jossain vaiheessa teidän pitää valita ootteko ihmisten puolella tai meitä vastaan.
Tässä maassa on naisia ja tässä maassa on ihmisiä jotka haluaisivat rakentaa hyvää elämää vähistä lähtökohdista. Kaikki tarvitsee aina rohkaisua.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #46

Otit minusta aika oudot esimerkit?

Kävit keskustelua minun kanssani. Sitten tempaiset esille nais- ja maahanmuuttovastaisuuden - eliititkin saavat osansa?

Oletko sitä mieltä, että tässä keskustelussa terveiset menivät oikeaan osoitteeseen?

Suo anteeksi, mutta minusta tämä vaikuttaa siltä, että jos profiilissa lukee perussuomalainen, niin täällähän vedellään yhtäläisyysmerkkejä enempi kuin toteamaan pystyy.

Toteat loppukaneetissa, että tässä maassa on naisia ja että täällä on myös ihmisiä. Olen sen verran antimisogynisti (suo anteeksi), että suon omassa näkemyksessäni naisille niin ikään tämän ihmisen statuksen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #43

Hei Henri, kyllä lukiossa saa peruspaketin tietoa yhteiskunnasta ja kansantaloudesta. Yhteiskuntaoppikin alkaa jo yhdeksännellä. Nykyään lukiossa taloustieto kai on oma pakollinen kurssinsa. Kai sinä nyt lukion olet käynyt?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #48

Kävin joo. Valitsin toki kaupallisiakin aineita, mutta yhteiskuntaoppi oli aika sivuseikka näissä talouspuolen jutuissa.

Jostain syystä nuo yhteiskunnalliset päättäjät hermoilevat enemmän joukkovelkakirjalainojen korkotasosta kuin opintosuoritteista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #30

Ah niin....

Et tietenkään ymmärtänyt, että se sama nippu, joka kulkee sormi pystyssä mollaten persuja ja heidän isänmaallisuuttaan - niin ei tule mieleenkään olla mukana omistamassa suomalaista osaamista.

Raha tulee taikaseinästä, ja sähkö töpselistä. Siinä on hyvät lähtöainekset käyttää ylijäämä energia persujen maahan lyömiseen. :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Mä pelkään sitä, että teikäläisiä on "liikaa" suomalaisissa. Teitä sinisilmäisiä. Nimittäin jos näin on, niin tätä sirkusta jatketaan vielä muutama vuosi ja 90-luvun alun sekamelska tuntuu rasvatyyneltä tulevan rinnalla."

Mitähän tämä perussuomalainen konservatismi mahtaakaan meille tarjota, näiden esittämiesi "uhkakuvien" sijaan?

Ehkä se tarjoaa paluuta turvalliselle "itsenäiselle" 1930- luvulle, jolloin suomalaisuutta vielä arvostettiin, ainakin tietyissä piireissä. Mamuja tiedettiin olevan olemassa, jossain kaukana, mutta niitä ei näkynyt ja riesana olvat vain kotimaiset kommunistit, sen ajan "kansainväliset", meikäläisistä nykyaikaisista "suviksista", saati sitten "vihervasemmistolaisista" ei ollut tietoakaan.

Mihin konservatiivit pyrkivät?

Paluu menneeseen on päämäärä.
Menneestä edes tiedetään jotain.
Tulevaisuus pelottaa
ja nykyisyys
koska se voi johtaa vain tulevaisuuteen
ei koskaan takaisin menneisyyteen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #40

Hyvä se on, että jollain on vitsit päällä, vaikka maasta kaikkoaa investoinnit ja talouskasvukin on negatiivista.

Minuakin naurattaisi, jos en olisi suomalainen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #40

Suuri valhe on se, etteikö muka kaikki ole jossain määrin paluuta menneisyyteen. Etteikö kaikki ole muka tehty jo. Pitää vaan valita mihin kohtaa menneisyyttä palaa tai vielä parempi: olla miettimättä koko asiaa siitä perspektiivistä.

Mutta menneestä toki tiedetään jotain. Tulevaisuudesta ei mitään. Nykyisyydestäkin tiedetään jotain vasta tulevaisuudessa. Mutta aina palaamme menneisyyteen. Kliseisesti juuri niihin kohtiin, jotka tehokkaimmin unohdimme.

Konservatiivin on ongelmat ovat muualla. Konservatiivi noukkii rusinoita pullasta. Vaikuttaa myös melko sinisilmäiseltä touhulta ajatella, että perustuksia mylläävää muutosta voisi vastustaa vain niiltä osin, kuin se ei hyödytä itseä.

Ymmärrys vastuusta olisi hyväksi kenelle tahansa. Se, että jos on mukana jossakin, kantaa myös vastuun sen seurauksista. Jos ei kanna, on mato.

Pentti Järvi

Noh, Sini, kun lukee kommenttejasi, ei niistäkään nyt kukaan niin kovin iloiseksi tule.
Mille tässä mielestäsi nyt pitäisi hurrata?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Ethän sinä voi tietää mitä yrityksiä täällä on ylläpitää normaalia taloutta persuista ja lamasta huolimatta kun asut siellä jossain. Äsken katoin kun ystävä facessa mainosti pientä uutta ravintolaa.
Tai sitten se että ihmiset opiskelevat ja kasaavat henkistä pääomaa laman jälkeen käytettäväksi tai vaan että naapurit ovayt kivoja vaikka persut levittää pahaa oloa ja toivottomuutta ja packaleeneja riittää ja niitä jotka haluavat epäinhimmistää koko maan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #35

Tuo on jo loukkaus, mutta varsinaiseksi loukkaukseksi tuon tekee se, että olet asioista mitään ymmärtämätön keikuttelija (blogisi mukaan).

Tämäkin persu on pistänyt muutaman tonnin kiinni suomalaisiin yrityksiin, yrittäessään pitää tilannetta normaalina näinä vaikeinakin aikoina.

Kyllä, tein tiliä esimerkiksi Stonesoftilla, kun luotin suomalaiseen osaamiseen. Siinäpähän rääytte.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

No mutta Henri, tuostahan me juuri lähdettiin keskustelemaan. Että se hieno juttu mitä teet voisi tulla ilmi sellaiseesa muodossa ettet samalla syyllistä muita vaan että rohkaisisit ihmisiä vetämään kotiin päin.
Kiitos kuitenkin asiallisesta kritiikistä siitä blogin esittelylauseesta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #41

Politiikassa haaskaa aikaansa vain niihin, jotka ovat jo kallioon hakanneet toisen porukan ideologian ja sanoman.

Se vain on niin.

Keskityn enempi niihin, joilla voisi olla oikeaa kiinnostusta Suomen pelastamiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Keskityn enempi niihin, joilla voisi olla oikeaa kiinnostusta Suomen pelastamiseen."

Olet varmasti väärässä puolueessa, jos asiaa tarkastelee sinun näkemystesi pohjalta.

Oman puolueesi johtoa näytää kiinnostavan lähinnä ministerinsalkut ja Audin takapenkki. Puheet Suomen pelastamisesta jäävät lähinnä kaltaisillesi kenttäväen edustajille.

Edes uudelta esuskunnan ryhmyriltä eivät toimittajat saa pihdeilläkään kaivettua lausuntoa jossa vastustettaisiin Suomen EU- jäsenyyttä ja euron säilyttämistä Suomen valuuttana.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #49

Kuule, en ole.

Perussuomalaiset ovat antaneet itsensä olla "kansalaisten äänitorvi".

Juu, sieltä tulee riitasointuja välillä, ja pitää orkesterista poistaa. Näin on käynyt aika ylhäälläkin.

Mutta Perussuomalaiset antavat myös kyvyille mahdollisuuden. Onneksi minusta ei tullut sisäsyntyisesti demaria. Olisin 6 vuotta joutunut todistamaan lojaaliuttani, ja ehkä sitten minulle olisi jo annettu piirin varaedustajan penkin kiillotusvastuu.

Ainoastaan kaikista pöntöimmät jaksavat näissä puolueissa roikkua.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ollakko vaiko eikö olla kansanliike vai puolue.

Patomäki vastaa, että Perussuomalaiset on kansanliike :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se, että Lontoo rahoittaa ja markkinoi "eurokriittisiä," ei suinkaan ole sattumaa. Pienten kansallisten valuuttojen maailmassa City päättää, missä mennään. Euro ja yhdentyvä manner-Eurooppa uhkaavat brittien perinteistä vaikutusvaltaa koko maailmassa.

Juutalaisten kiusaaminen ei pankkiirien maailmassa myy. Niinpä persut etenevät somalit edellä, kuten Lieksassa nähtiin. Paronien ja jaarlien keskinäisissä väännöissä päätetään, mille pallille Soini aikanaan istutetaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Paronien ja jaarlien keskinäisissä väännöissä päätetään, mille pallille Soini aikanaan istutetaan."

Kieltämättä perussuomalaiset näyttäytyvät yhä enemmän ja enemmän äärioikeistolaisena nationalistisena liikkeenä, jonka kannatuksen pohja on konservatismissa, kaiken ja kaikenlaisen uudistamisen vastaisuudessa, jo aikoja sitten menneen ja kadonneen perinteisen elämänmuodon haikailijoissa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jouni, eikös euromyönteiselle "tiedotukselle" oli kans ihan unionin budjetissa sievoinen summa :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin ja onhan hallituksilla näitä Ylejä ja muita oman totuutensa levittämiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jouni, eikös euromyönteiselle "tiedotukselle" oli kans ihan unionin budjetissa sievoinen summa :)"

Hmm. Siinä tiedottamisessa taitaa olla se ero tähän ns. eurokriittiseen kirjoitteluun, että se on oikeasti kriittistä. Tämä tarkoittaa sitä että se on punnittua puhetta, ei tunteellista, eikä sellaista missä voidaan hölistä "kritiikittömästi" mitä tahansa,

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #29

Joku voisi olla erimieltä siitä "oikeasti kriittisestä".

Jos nimittäin tehtävänä on tiedottaa komission ja unionin autuutta, niin varmasti tulee punnittua puhetta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Luettuani blogin,
kävin heti painamassa suosittele- nappulaa,
mitä en yleensä muista olavan olemassakaan.

Nyt suosittelen kaikille muillekin, jotka eivät yleensä muista koko nappulan olemassaoloa ja pitävät tästä mielipiteestä, sen nappulan painamista.

Tämä on nimittäin sellainen kirjoitus joka pitäisi saada mahdollismman monen tietoisuuteen.

Loistava kirjoitus.

Nyt alan keskittymään kommentteihin.

Hannu Töyri

Vassarit ovat julistaneet vastustavansa välillistä ei progressiivista verotusta, mutta ovat olleet korottamassa arvonlisäveroa.

Käyttäjän LasseForsbacka kuva
Lasse Forsbacka

Perussuomalaisista voi olla vasemmistonkin kanssa helposti samaa mieltä.
Hyvä kirjoitus.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jännä huomata että vasemmistoliiton vähemmistöön kuuluva Patomäki on innostunut persuista niin paljon että kirjoittaa persuista blogin toisensa jälkeen.

Ei siinä mitään pahaa ole, mutta luulisi että vasemmistoaktiivi haluaisi kirkastaa oman puolueensa linjaa joka ei ole sivustaseurajalle lainkaan selvä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Patomäki antaa mäen patoamien patoutumien virrata vuolaana, koska persu on mennyt rasvaisilla näpeillään töhrimään kopiota hänen kirjastaan.

Umpipersunhan oli "pakko" lytätä toisen puolueen kirjoittajan teos mm. mainitselmalla, että "Kirja on nimittäin erinomainen hahmotellessaan syitä, miksi kriisit tavallaan ovat kytköksissä toisiinsa."

Vähemmästäkin vinoulusta sitä hermostuu.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Pirullisinta toimintaa on esittää jotain mitä ei oikeasti ole. Tähän ovat syyllistyneet niin PS kuin SDP feat. Vasemmistoliitto.

Joensuussa toritiaisuudessa muutaama kuukausi takaperin PS aktiivit jakoivat lakua (lakritsia), paketissa luki "sitä saa mitä tilaa".

Näin ei ole. Paikallinen (joensuu) PS aktiivi oli shokissa kun hänelle kerrottiin että ehei, ei PS aja Suomen eroa EU:sta eikä eurosta.

Näin PSn linja ei ole epäselvä vain Suomen kansalle vaan omille kannattajille ja aktiiveille. Sehän sopii TSlle. Kun sumentaa vedet niin kukaan ei ota selvää kannasta ja voi ajella vaikka viisillä eri rattailla aina tilanteen ja kuulijoiden mukaan, välillä voi poiketa yhdysvaltoihin rukoilemaan ja saaman uusia hyviä ideoita.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jos toisten puolueiden jäsenten pitää "aktiiville" kertoa, että mitä tämän "aktiivin" puolue ajaa, niin onko mielestäsi kyseessä todellinen "aktiivi"?

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Ymmärränkö nyt oikein että vika on "aktiivin" ei siis epäselvän viestin, jota PS ajaa?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #51

En tiedä, kun en tunne / tiedä kyseistä "aktiivia". Minua hieman vain hämmentää tässä se, ettei hän itse tiennyt puolueen settiä kuin vasta sitten, kun sen joku muu tuli (totta kai täysin objektiivisesti) kertomaan. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Henri Myllyniemi: "Ainoastaan kaikista pöntöimmät jaksavat näissä puolueissa roikkua". Se oli täällä: http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1609...
Pari minuuttia myöhemmin Henri Myllyniemi:
"En tiedä, kun en tunne / tiedä kyseistä "aktiivia". Minua hieman vain hämmentää tässä se, ettei hän itse tiennyt puolueen settiä kuin vasta sitten, kun sen joku muu tuli (totta kai täysin objektiivisesti) kertomaan. :)"
Se oli tässä yllä # 59
Joku muu puolue on menettänyt sellaisen joka menee sinne missä huulta heitetään eniten ja jännitystä piisaa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Patomäellä on täysi oikeus käsitellä Perussuomalaisten, minunkin, ajatuksia ja tekoja. Kiitän siitä!

On selvää, että niin suuressa puolueessa kuin Ps, on erilaisia näkemyksiä, linjauksia ja mielipiteitä. Ne sallitaan. Niistä voi todella vetää sellaisia johtopäätöksiä kin Patomäki tekee. Kuitenkin puolueen ehdokkaita äänesti viime eduskuntavaaleissa kaksi kertaa enemmän kuin Vasemmistoliiton ehdokkaita.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä erotti heti vaalien jälkeen kaksi kansanedustajaa. Ryhmäkuri jyllää. Kokoomus-hallituksen linjaa ja politiikkaa, EU- ja europolitiikkaa erityisesti, ei saa kritisoida. Potkut tulee, jos niin tekee.

Vasemmistoliitossa on myös monenlaisia ajattelijoita kuten on jokaisessa puolueessa. Patomäkikin on omilla linjoillaan. Ei se kuitenkaan puolueesta tee kelvotonta.

Demareissa on oikeistolaisia (jopa Nato-Jaakonsaari) ja vasemmistolaisia. Kepussa on rehniläisiä (EU-liittovaltiointoisia) ja väyrysläisiä änkyröitä.

Jokaisessa puolueessa on erilaisia virtauksia. Myös Ps:ssa.

Hyvä, että Ps:sta kirjoitetaan. Puolue hyötyy siitä.

Patomäki voisi asiantuntijana kirjoittaa kaikista puolueista. Ennen kaikkea Vasemmistoliitosta, jonka hän tuntee parhaiten. Sen linja on täysin hukassa.

Keskustelu jatkukoon!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Näyttää siltä että perussuomalaisille kelpaa mikä tahansa ajattelu joka tuo sille ääniä.

Tämä politiikka toimii hyvin siihen asti kun pitäisi ryhtyä hallitsemaan maata. Hallitusyhteistyö sujuu nykyiseltä sateenkaarelta sentään jotenkuteen, sujuisiko se persuilta? Ilman hallitusvastuutakin eduskuntaryhmä on jo hajonnut ja hajallaan.

Miten kävisi jos pitäisi laatia persujen hallitusohjelma lukkoon?
Saisivatko siinä yliotteen kenties maahanmuuttokriittiset, purettaisiinko pakolaiskiintiöt ja pakolaisten sosialietuudet?
Ajaisiko hallitus eroa EU:sta ja eurosta,
vaiko kentien uutta Hansaliittoa tai Pohjoismaista liittovaltiota?
Lakkautettaisiinko pakkorupótsin opettaminen?
Peruutettaisiinko Ahvenanmaan autonominen asema?
Lopetetaanko ruotsinkielisten erityisasema?
Miten kävisivät perussuomalaisilta leikkaustoimet ja veronkorotukset?
Aloitettaisiinko telakkateollisuuden tukitoimet veronmaksajien rahoilla?
Entäs maataloustukipolitiikka? Lopetettaisiin talonpojan tappolinja ja palautettaisiinko pientilat?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Arto, kaikkiin noihin kysymyksiin on pakko jokaisen hallitusneuvotteluihin osallistuvan puolueen vastattava. Ps varmasti myös vastaa. Helppoja ne eivät ole millekään puolueelle.

Olen ollut pari kertaa hallitusneuvoteluissa. Tiedän hyvin, millaista se on. Raskasta ja vaativaa.

Mielestäni Ps teki aivan oikein keväällä 2011, kun piti kiinni siitä, että valtavien vastuiden ottaminen suomalaisille veronmaksajille Välimeren maiden hallitusten ja pankkien hulvattomasta politiikasta ei käy. Se johti puolueen ulos hallitusneuvotteluista ja hallituksesta. Vasemmistolle pankkienkin omistajien tukeminen kelpasi vastoin vaalilupauksia.

Ps on varmasti valmis neuvottelemaan ja ottamaan vastuun Suomen kansan asioista. Ehdoitta se ei kuitenkaan käy kuten nykyhallituspuolueille kävi.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Toimi kirjottaa viimeisimmässä blogissaan.

"Ps on ainoa uskottava Suomen itsenäisyyden palauttamista ajava ja liittovaltiokehitystä vastustava puolue".

Nyt on kysyttävä että mitä toimia PS on edistänyt että itsenäisyys palautuu Suomeen? Ihan rohkeasti vain tänne niitä käytännön toimia.

TS kieltäytyi tukemasta kansalaisaloite keräystä Suomen Eu-jäsenyydestä äänestämisestä. Pian keräyksen alkamisen jälkeen hän apinoi Cameronia ja lupasi äänestyksen JOS hänestä tulee pääministeri. Törkeää oman edun tavoittelua jossa kansa on toisarvoinen, kunhan MINÄ se pääsen pääministeriksi.

Toimi Kankaaniemen Kd, eikun PS, mielestä uskottavaa on olla epäuskottava. Uskomatonta!

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Jarmo, 24 vuoden eduskuntakokemuksella voin sinulle paljastaa, että oppositiosta ei tuollaisia päätöksiä tehdä. Suomessa toimii parlamentarismi.

Kysy samaa Vasemmistoliitolta ja Sdp:ltä, jotka ovat vallan huipulla ja vastuussa maan asioista!

Uskoavuusvaje on ammottavan suuri niillä, jotka ennen vaaleja naama punaisena huusivat, että eurotukipaketit on lopetettava ja jotka nyt ovat viemässä Suomea yhä syvemmälle yhteisvastuun ja velkaantumisen suohon!

Ps:llä ei ole lähimainkaan samanlaista uskottavuusvajetta.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #62

Et vastannut kysymykseen, täytyy kysyä uudestaan.

Mitä toimia PS on edistänyt että itsenäisyys palautuu Suomeen? Rohkeasti vain tänne niitä käytännön toimia?

Jos et osaa vastata niin voit toki reiluna perussuomalaisena sen myöntää?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Perussuomalaiset ovat usein kaksilla, joskus jopa kolmilla tai neljillä rattailla. Sveitsin äänestys on ollut hyvä esimerkki. Yhtäkkiä Perussuomalaisista on tullut suoran demokratian puolestapuhujia kun sieltä sattui tulemaan tulos, joka sopisi puolueen itsensä politiikkaan. Mikäli kyse taas olisi esimerkiksi sukupuolineutraalista avioliitosta niin Soini kyllä tietäisi, mitä mieltä pitää olla.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Suora demokratia on äänestyksen lopputuloksesta riippumatta hyvä asia. Se vain on raskas ja kallis toteuttaa.

EU:hun liittymisestä järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys. Hyvä niin. Ainoa ongelma oli se, että media lähes kauttaaltaan, ay-liike, elinkeinoelämä, isot puolueet ym olivat massiivisesti liittymisen kannalla. Rehellinen keskustelu ei ollut mahdollista. Kansalle luvattiin halpaa ruokaa ja viinaa, työpaikkoja, ulkomaisia investointeja, vahvaa aluepolitiikkaa, maamme nettosaajan asemaa, pysymistä yhteisvaluutan ulkopuolella jne. Mikähän näistä lupauksista on pitänyt?

Natoon liittymisestä lienee pakko järjestää kansanäänestys, koska Nato vaatii kansan laajaa tukea. Kansanäänestys on kuitenkin kaukana, koska gallupit kertovat kansan enemmistön vastustavan. Hyvä niin.

EU:hun ja euroon kuulumisesta olisi paikallaan järjestää kansanäänestys. Ne ahdistavat Suomea ja kansantalouttamme ja kasvattavat vastuitamme kohtuuttomasti. Mutta edes Vasemmistoliitto tai Vihreät eivät ole esittäneet kansanäänestystä.

Sukupuolineutraali avioliitto on asia, jota useissa puolueissa monet vastustavat. Se on ns omantunnon kysymys samalla tavalla kuin ydinvoiman lisärakentaminen, joka näyttää kelpaavan vasemmistolle ja vihreillekin. Miksipä näistä asioista ei voisi kysyä kansan mielipidettä? Samoin maahanmuuttopolitiikasta. Se ei ole rasismia, kun asioista keskustellaan ja äänestetään.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Kansalle luvattiin...."

Kansalle luvataan kaikenlaista jokaisissa vaaleissa. Aika harvoin ne toteutuvat ja itse asiassa poliitikon pitäisikin luvata vain pyrkiä toteuttamaan X asioita.

EU sinänsä on hyvä asia ja Suomen on hyvä siihen kuulua. Yhteisvaluuttaan varmaankin mentiin liian hätäisesti, mutta sitäkään pyörää on vaikea siirtää taaksepäin.

Sukupuolineutraalin avioliiton nostin vain esimerkiksi Perussuomalaisen puolueen autoritaarisuudesta. Miten siitä missäkin ajatellaan on sivuseikka, mutta jos puolueen johtaja ei salli omantunnonvapautta edes tällaisessa kysymyksessä niin on turha esiintyä jonain suorademokraattisen päätöksenteon airuena.

Käyttäjän HeikkiPatomki kuva
Heikki Patomäki

Vasemmistoliiton eurovaaliohjelmassa on vaatimus EU-kansanäänestyksestä kolmessakin eri asiayhteydessä. Ohjelma löytyy täältä: https://www.dropbox.com/s/nofq4vvqeve9mt3/EU-vaali....

Ja selvennykseni vasemmiston kansanäänestysaloitteesta löytyy puolestaan omilta blogisivuiltani: http://patomaki.fi/2013/12/vasemmisto-vaatii-kansa....

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Suora demokratia on toki raskas ja kallis toteuttaa, jos sen pitäisi perustua kansalliseen tai jopa ylikansalliseen ylimystövaltaan ja sinne lähetettäviin kansalaisaloitteisiin.

Otetaan se ylimystövalta sieltä pois ja jätetään pohjalle vain perustuslaki, jonka puitteissa kansalaiset saavat itse toteuttaa suoraa demokratiaan niin alhaisella tasolla, mitä kulloisenkin asian vaatimukset edellyttävät.

Vaaleilla valittavat kansanedustajat voisivat määrittää kansalaisyksilöitä ja yhteisöjä velvoittavia tavoitteita, mutta ei todellakaan määrätä yksityiskohtaisesti, miten niihin tavoitteisiin on päästävä.

Halpaa ja käytännöllistä.

Se ollaan jo nähty, mitä vastuun ulkoistaminen viranomaistahoille tuottaa. Yksilönvapaudet ja -oikeudet ovat sellaisella tasolla, että muutama vuosi vankeutta tuntuisi aika vapauttavalta tuomiolta.

Vähien vapauksien hinnoittelukaan ei houkuttele niitä juuri käyttämään sen kummemmin työn kuin vapaa-ajankaan puitteissa. Näistä se kansallinen näivettyminen lähtee.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kuten eilen myös tänään Patomäeltä selvätekstinen blogi. Sen verran Kankaanniemestä, että hän on selvästi havittelemassa puolueessa henkisen johtajan paikkaa. Esim. seuraavantyyppiset ilmaisut sitä osoittavat "Tässä puolue, Ps, on kanssani täysin samalla linjalla."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hoh hoh! Hyvin huomiotu. Missä tyhjiö sinne jotain virtaa sisään.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Seppo, onko se väärin, jos vaikka havittelisinkin?

Minulla on 24 vuoden eduskuntakokemus, 1160 päivän ministerikokemus, 6 vuoden puoluejohtajakokemus....

Mutta pettymykseksesi ilmoitan, että en havittele.

Pyrin EU-parlamenttiin puolustamaan Suomen kansan etuja ja Suomen itsenäisyyden palauttamista liittovaltion syövereistä, joihin Kataisen hallituksen kaikki puolueet ja valtaosa Kepustakin on Suomea viemässä tai ei ainakaan pane hanttiin.

Vastustan jyrkästi EU-liittovaltiota. Haluan eroon nykymuotoisesta euroalueesta. Haluan Eurooppaan laajan vapaakauppa-alueen. Ihmisoikeuskysymyksissä haluan vahvistaa Euroopan neuvostoa, johon kuuluu yli 40 valtiota.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Toimi, se on ehdottomasti oikein, koska siihen näyttäisi olevan tarvetta. Minkämuotoista euroaluetta haluat? Miten suhtaudut USA:n ja EU:n meneillään oleviin vapaakauppaneuvotteluihin, joiden olisi määrä olla pitkällä (alkuperäisen aikataulun mukaan valmiina)jo tänä syksynä? Liitovaltiopelottelusi on mielestäni puhdasta populismia. No toivottavasti pääset mittelemään asiasta suorissa tv-lähetyksissä esim. Väyrysen, Rehnin ja Stubbin kanssa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #70

Seppo, en kuitenkaan pyri mihinkään johtoasemiin. Olen niihin liian vanha. EU-parlamenttiin pyrin. Siihen en ole liian vanha, vaan kokenut politiikassa.

Pidän täysin epäonnistuneena nykyistä euroaluetta, johon kuuluvat mm. Suomi ja Välimeren maat. Viisain voisi olla Pohjoismaiden valuutta-alue. Senkin valuutta voisi nousta liian korkeaan arvoon, mutta kelluvana se olisi parempi kuin nykyeuro, joka on tuhoisa ja lisäksi sitoo meidät EVM:n, ERV:n ja EKP:n kautta järjettömiin yhteisvastuisiin.

Oma valuuttakin voisi menestyä, kunhan talouspolitiikka olisi vastuullista ja järkevää. Nykykehitys johtaa Suomen katastrofiin.

Valitettavasti Vanhasen ja Kataisen hallitukset ovat sitoneet meidät niin tiukasti yhteisvastuiden kahleisiin, että eroaminen eurosta ei ole helppoa. Se on kuitenkin välttämätöntä.

USAn ja EUn neuvottelut ovat kesken. Vapaakauppa sinänsä on hyvä, mutta kuten esillä on ollut, siihen liittyy sopimuskohtia, jotka saattavat merkitä sen, että sopimusta ei voi hyväksyä.

EU:n liittovaltiokehityksestä puhuminen ei todellakaan ole populismia. Muualla Euroopassa se on yleinen puheenaihe ja se on monien puolueiden kirkas tavoite, mm. ALDEn (kepun), sosialistien ja EPP:n pääosan ja vihreiden. Totuuta ei pidä piilotella. Olen jyrkästi liittovaltiota vastaan.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Toimi. Olet siis PSn virallista linjaa vastaan jossa ei ajeta Suomen eroa eurosta saatikka Eu:sta?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #71

En ole nähnyt Ps:n eu-vaaliohjelmaa.

Kerroin viime perjantaina puoluehallitukselle kantani EU- ja eurojäsenyydestä, joita olen aina vastustanut ja edelleen vastustan. Ajan vapaakauppa-aluetta EU:n ja euron tilalle. Hallittua muutosta, jossa Suomen edut turvataan.

Kerrottuani linjani puoluehallitus hyväksyi minut yksimielisesti ehdokkaaksi.

Olisi mielenkiintoista tietää, mikä muu puolue olisi hyväksynyt. Eipä taida sellaista olla.

Muuten pidän vastuuttomina niitä poliitikkoja, jotka vaativat jotain isoa muutosta esittämättä mitään vaihtoehtoa tilalle. Ei kansan asioita voi niin hoitaa, että hypätään suureen tuntemattomaan.

Kun haluan Suomen eron EU:sta, tarjoan vaihtoehdon eli vapaakauppa-alueen, joka turvaa elintärkeät taloudelliset etumme, mutta vapauttaa meidät EU:n ikeestä.

On hienoa, että kaikissa EU-maissa näyttävät voittavan ne, jotka haluavat muuttaa EU:n hallitusti vapaakauppa-alueeksi. Näiden yhteisrintama kääntää suunnan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sama mitä täällä diktatuurissa kansalaiset haluavat.Ollaan ryysyrannan ajoissa.Ihmisiltä on viety jo lainkin mukaiset perusoikeudet sekä ihmisoikeudet.Siellä on kok.entiset ja nykyiset poliitikot vetelemässä naruista jotta kansa pysyy ruodussa.Ja kummasti se vaan valta sokaisee kun piireihin pääsee.Kyllä tämä korruptio on tässä(kin) maassa niin syvälle juurtunut ja viime vuosina vielä pahentunut.

Yksi hyvä esimerkki on viron veropolitiikkaa ja yrityslakia huutelevat jotka eivät siitä edes mitään tiedä.On vaan pakko huudella mediassa kun suomalaiset ovat sinne(kin)toimintaansa siirtäneet.Sellainen kateuden määrä mikä tässä maassa on kyllä poliitikkoja ihan itsestään auttaa,on oiva apuväline sekin.Median lisäksi toitottaessa sitä mikä on agentaan sopivaa ja sallittua.

Täällähän on ylijohtajana es.aluehallintavirastossa ent.poliitikko jonka tausta on kieltämättä lievästi sanottuna mielenkiintoinen.
Ihmisten valituksia ,kanteluita pitkitetään vuosikausia jotta kukaan ei vahingossakaan saisi mitään "oikeutta".Vaikka ei se oikeus sieltäkään tule,kunhan näin annetaan kuvitella.

Lapsia raijataan huostaanottolaitoksiin saamaan "mattohoitoa"ynm.Laittomasti tehdyt huostaanotot eivät purkaudu(niitä ei pureta)vaan lapsi saa elinkautisen viranomaisten virheiden ja mielivallan takia.Perheiden aika ,rahat,terveys,työpaikat menee siinä ohessa kun ajetaan heidät nurkaan toimimattomien lakien vuoksi.
Ei kiinnosta hallituksessa häärääviä,sillä eihän pienillä niin väliä,eihän?Miljardibisnes näiden viattomien lasten kustannuksella ei kylläkään ole nykyhallituksen arvopohjan tietäen mikään ihme.Eikä ole ihme sekään kun aikanaan pommi räjähtää käsiin tästäkin nyky politiikan tuotoksesta.

Yrittäjät ajetaan byrokratian rattailla huitsin nevadaan ja terveydenhoidosta saa vain haaveilla.Hammaslääkärin palvelut utopiaa jne.ellet sitten satu omistamaan paksua lompakkoa,paitsi ettei se yksityinenkään puoli aina niin hoitovirheetön ole..Sitten inistään miten rahaa menee,niin että mihin se menee onkin toinen juttu.Olisikohan jossakin musta aukko jossa ei pohjaa ole..

On se metka että riitelyllä haetaan(ja yhden puolueen jatkuvalla hau,hau,haukkumisella)näkyvyyttä jolla ei kuitenkaan saada aikaan yhtään mitään.Olisikohan vika siinä että ihmiset ovat avanneet silmänsä ei enää "kelpaakkaan pelkästään se mitä "ylhäältä annetaan".Siksikö myös nämä lainmuutokset joilla kansalaisilta on viety yksilön oikeus saada oikeutta edes omassa asiassaan?

Mitään ratkaisuja ei ole tapahtunut viimeiseen 20 vuoteen.Eikä tule tapahtumaan niin kauan kun Suomella ei ole muuta vaihtoehtoa(mukamas)kuin olla muiden talutusnuorassa.Suojatyöpaikat järjestyvät kyllä ihan itsestään näille jotka ovat oman maan kansalaistensa edun unohtaneet.Kyllä Suomi maksaa tappiin asti.Taas pistetään ihmiset maksamaan hengellään poliitikkojen taitamattomuudesta ja virheistä johtuvat oman edun varmistamiseksi tehdyt ratkaisut.

Väyrynen,kannattaa liitovaltiota("kautta rantain" ..hm,Stubb sama(nuori poliitikko jolle nykyinen toimi on vaihe hänen "urallaan"ei loppuelämän jobi,Rehn liitovaltio kannattaja.Eli mitä sitten??Ja kenenkäs lauluja täällä jo lauletaankaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Itsenäisyyspuolue on sorvaamassa kansalaisvälikysymystä hallitukselle ja myös eduskunnalle, koska nämä eivät hoida kansalaisten perusoikeuksiin liittyviä, lakisääteisiä tehtäviään.

Odotin pitkään itsekin, että Perussuomalaiset olisivat ottaneet tällaista roolia saatuaan äänestäjiltä riittävän valtuutuksen. Ei tullut mitään, joten 50 vuoden sitoutumattomuus vaihtui IPUn jäsenyyteen.

Meillä ei vain ole puoluetukia tai mitään taloudellisia apuja, joten talkoilla on tehtävä ne työt, mistä toisille maksetaan tukien lisäksi kohtuullisen hyvää palkkaa.

Tossavaisenkin aika näyttää kuluvan kokonaisuudessaan Usarin blogien parissa, täydellä kansanedustajan palkalla. Meille palkattomille tämä on aika korvaamaton alusta saada ääntä edes hiukan kuuluville. Median silmissä eduskunnan ulkopuolella ei ole olemassa muuta elämää, kuin päivänpoliittisia eläimiä, urheilijoita, muita "tähtiä" ja niiden vastoinkäymisiä. Asiaa niihin ei paljoa mahdu.

Vasemmistoliitolla olisi ollut aikaa ja mahdollisuuksia hoitaa politiikkansa kuntoon aikapäiviä, mutta sai aikaiseksi vain lempata ryhmästään ainoat aidot ja rehelliset vasemmistoaatteen edustajat.

Mustajärvi ja Yrttiaho mahtuisivat hyvin yritteliääseen IPUun, eli tervetuloa minun puolestani. Kirjoitin muuten molemmille kannustavan sähköpostin heti tuon tapahtuman jälkeen, vaikka minulla ei yrittäjänä ole koskaan ollut mitään tekoa poliittisen vasemmiston kanssa.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Timo Isosaari, ei hyvää lupaa IPU, kun heti puolueen sivun alussa mollataan toista puoluetta - niin ja tietysti, mitäpäs muuta kuin PS:ää! Tulee jotenkin mieleen ensimmäiseksi, että paljonko saitte... Eipä kai sitten muuta ole Suomen politiikan kentällä mollattavaksikaan, vai???

Jyrkät ovat kannanotot, kaikki heti kuntoon. No ei siinä mitään, mutta kuinka realistista tuo kaikki on? Onko ajateltu lainkaan että ehkä asiat vaativat kypsyttelyä aidankaatamisten sijaan?

Hyvät, kauniit sivut teillä - kuinka vakuuttavat, on toinen juttu. On helppo hyökätä, syyttää, arvostella, mutta tuoda jotain rakentavaa ja suhteellisuudentajuista, vaatii enemmän.

Miksi muuten Reijo Tossavaista arvostelet? Missä muualla on ne tärkeimmät areenat? Vai yritätkö hätistellä vastaamaan ehtivää ja viitsivää poliitikkoa pois tärkeästä mediasta? Täällähän ne muutkin tärkeät esittävät yhtä ja toista "mielipidettään" joiden kommentteihin eivät tosin viitsi pahemmin kommentoida - ehkei ole pahemmin kommentoitavaa, kun on yleensä niin mitäänsanomatonta sanottavaa. Toisin kuin Tossavaisella.

Menestystä esiin tuomissanne pyrkimyksissä - mutta mielellään rehdisti.

Hannu Töyri

Se on tietysti äärimmäisen huolestuttavaa, että suuri joukko duunareista on siirtynyt ja siirtyy demareista ja vassareista PS: kannattajiksi.
Näin Perussuomalaisista on tullut suuri puolue eli siis kuuluu ns. suuriin puolueisiin, mutta demarit ovat enää vain keskisuuri puolue ja vassarit vajoaa vääjäämättä pienpuolueiden joukkoon, jonnekin RKP - KD tasolle kannatuslukemissa.

Kokoomus toki voi tarvita jatkossakin hallitukseensa näitä avuliaita Aatuja, mutta varmaa se ei ole, joten kannattaisi ottaa nyt paljon valokuvia, sillä poliittinen keinutuoli osoittautuu melko tuskalliseksi, koska taistelu häviävää kannatusta vastaan on kamalaa. Ei oikein voida sanoa sitä mahtailevaa lausetta kuten joskus sosialisti Fidel Castro sanoi: Historia on vapauttava minut. Ei se niin ole.
Kyllä Patomäki politiikan professorina ymmärtää että tuota hiipuvaa kehitystä ei katkaise enää mikää. Kaikki pitää vain aloittaa sanoilla: Olipa kerran..

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Sdp ja Vasemmistoliitto ovat unohtaneet duunarit ja "rakastuneet" Kokoomukseen ja oikeistolaiseen politiikkaan.

Ei ole ihme, että siirtymä Ps:iin on vuolas. Järki voittaa.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Hannu, "äärimmäisen huolestuttavaa" on aika rankasti sanottu, kun ottaa huomioon mihin tilanteeseen maa on ajettu. Siinä nimenomaan on sitä äärimmäisen huolestuttavaa!
Sen mikä sitä tilannetta korjaa on oltava vahvaa ja päättäväistä. Siihen näillä näkymillä on vaikeaa kuvitella muuta kuin nimenomaan Perussuomalaisia.
Hyvän politiikan tekemiseen tarvitaan rehellinen ja järkevä, realistinen, johdonmukainen linja, jonka taakse kansa voi asettua ja sen hyväksyä. Ja tietenkin hyvä, sitoutunut edustajisto. Kysymys on pitkälti luottamuksesta. Sen luottamuksen ovat hallituspuolueet pettäneet useaan kertaan. Ja mikä tärkeintä; sitä luottamusta ja näitä muita löytyy Perussuomalaisista! Siinä ei voi olla mitään "äärimmäisen huolestuttavaa" oman maan demokratian kannattajalle.

Ilkka Huotari

No eihän tässä mistään kaksilla rattailla kulkemisesta ollut kysymys, vaan siitä että ei olla rattailla ollenkaan.

Linja siis hukassa ja epäselvä. EU- ja eurokysymyksiin ei ole tullut selvää vastausta, tai se on vaihdellut.

Avioliittokysymyksessä Soini on aina ilmaissut käsittääkseni kantansa selkeästi.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kataisen hallituksessa keikkuvat ns. työväenpuolueet olisivat viisaita, kun hyppäisivät pois niiltä rattailta.

Vasemmiston yhteiskannatus on alle 25%. Eikö se kerro paljon?

Ilkka Huotari

Toki. Kaksi vasemmistoliittolaista ymmärsikin lähteä hallituksesta, pisteet heille.

Mutta ottaisin tämän Patomäen blogin rakentavana kritiikkinä, vaikka sitä ei ollut ehkä sellaiseksi tarkoitettukaan. Näin potentiaalisena PS-äänestäjänä minusta olisi hyvä jos PS kertoisi linjansa selkeämmin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Harmillisen vähän kommentteja tuli itse blogiin liittyen.

Pitänee siis toivoa,että ei oltaisi ainoastaan seisomassa tyhjän puolesta jotakin vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

EU:n todellinen kehittämiskeskustelu on aika vaikea ja rasittava asia. Pitäisi opiskella EU:ta.
Pitäisi ottaa selvää mitä on tekeillä.
Pitäisi miettiä mitä mikin asia merkitsee.
Pitäisi ottaa selville mitä kukin kannattaa.

Tämä olisi kovin rasittavaa, myönnän että itsekin olen varsin laiska ottamaan selvää. Hieman selvittelin EU- kriittisten asetelmia eräässä blogissa.

Siispä on helppoa ja mukavaa vain maalata mörkö seinälle.
Silloin ei tarvitse muuta kuin sanoa sana liittovaltio
ja ilmoittaa vastustavansa sitä.
Sillä tavalla saa laajaa kannatusta ja hyväksyntää
tarvitsematta edes määritellä edes sitä
mitä itse tarkoittaa sanalla liittovaltio.

Jos tivaamalla kysytään että mitä se liittovaltio on mitä vastustetaan,
niin aina saa vastaukseksi että Neuvostoliitto,
eikä koskaan Sveitsi tai Saksa tai USA.

Eikä kukaan halua rakentaa Eurooppaan uutta Neuvostoliittoa,
eivät ainakaan EU:hun mukaan pyrkivät entisen itäblokin maat.
Mitä ja ketä siis oikein vastustetaan kun vastustetaan liittovaltiota?

Vastaus: Ei mitään konkreettista, omaa mielikuvitusmörköä vain.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Arto, lähidemokratian menettämistä, oman päätöksenteon mahdollisuuden kadottamista jonnekin EU:n epädemokraattisiin elimiin. Kansainvälisten suurteollisuuden ja suuryritysten pelikentäksi joutumista. Kansallisen omaleimaisuuden kadottamista, köyhtymistä (sisäinen devalvaatio), sitä mitä meille jo nyt on näköpiirissä jos ei reagoida.
Samaa on pitkälti liittovaltioistumisessa kuin kotoisessa kuntaliitoskuumeessa eli kansaa etäännytetään päätöstenteosta ja iso raha saa sijaa. Pelko on mitä aiheellisin kun tarkastelee vaikka USA:n tilannetta vähän laajemmin. Kansalaisten päätökset rajoittuvat "ompelukerhoihin".

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Niinhän se aina menee: jos persuja tai heidän tekemisiään kritisoi, vastataan ad hominemilla ja Tossavaisen youtube-linkeillä. Itse asia hukkuu blogistin taustayhteisön kritisoimiseen ja jankkaukseen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun ajattelee ylpeitä ranskalaisia, ja mm. Italian, Espanjan, Porugalin, ja vaikkapa Ruotsin pitkää historiaa, on naurettavaa väittää näiden maiden luopuvan itsenäisyydestään. Varmasti EU:n maiden sisästä yhteistyötä pitää tiivistää, mutta ei se tarkoita liittovaltiota sen varsinaisessa merkityksessä. Persut heittävät ilmaan "totuuksia" ilman perusteluita, taitaa olla Euroopan tuhatvuotisen historian tuntemus hieman hakusessa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Niin ilmankos siellä onkin Ranskassa,Italiassa,Espanjassa EU kannatus ja luottamus,usko eu:n talouspolitiikkaan laskenut.Ihmisten luottamus horjuu myös muissa eu maissa.Ruotsilla on oma valuutta.Eu maissa ei ns.lakeja,suosituksia sovelleta eikä toteuteta samalla tavoin.
Suomi ei noudata edes osaltaan hyviäkään suosituksia vaan täällä tunnutaan toteutettavan omia uusia lakeja jotka päinvastoin tukehduttavat ns.eurooppalaistumisen.Suomi asettaa kieltolaki politiikan edelle kaiken muun.

2007 oli jo myllerystä eu:n sisällä ja kriisien hallinta jatkuu toistuvasti ,koska maiden kannat eroavat niin paljon toisistaan.EU menee perse edellä puuhun eli käänteisessä järjestyksessä kudelmaa liitovaltiosta ajetaan takaa.Komission visiot paperilla eivät ole toteutuneet es.vapaan työvoiman liikkuvuuden osalta koska työvoimalla ei ollutkaan/ei ole valmiuksia kielitaidon,työpaikan löytämisen osalta ollut toteuttaa (27milj.työtöntä 2013,kasvussa)komission paperille laatimaa haavekuvaa.

EU:ssa on romahtamistilassa olevia maita ja joidenkin mielestä suomikaan ei ole kaukana tästä tulevaisuudessa.Mutta jos joku tietää oikean laidan ja kertoo kaiken sen hyödyn ja tulevaisuuden visiot niin olisi kiva "kuulla"ihan asiassa.
En ole oikein mistään saanut valaistusta näistä "onnellisista" asioista.Kansalaisesten elintaso ainakin on laskenut(ostovoima jne.elämisen pakolliset kustannukset nousseet jatkuvasti)

Joku valaisee,kiitos?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En ole oikein mistään saanut valaistusta näistä "onnellisista" asioista.Kansalaisesten elintaso ainakin on laskenut(ostovoima jne.elämisen pakolliset kustannukset nousseet jatkuvasti)"

Enpä oikein tiedä siitä kansalaisten ostovoimasta. Vaikka kaikki on kallistunut niin silti asutaan isoimmissa taloissa ja komeammansti, matkustetaan lomalla kauemmas ja useammin, ostetaan komeampia ja parampia autoja, syödään paremmin ja terveellisemmin ja juodaan enemmän viinaa.

Nuo mitä mainitsit EU:n puutteista, romahtamaisillaan olevia talouksia, velkaantumista, kilpailukykyvaikeuksia. Ei ne vaikeudet ole EU:n myötä tiulleet, vaan ne ovat olleet ja EU koettaa helpottaa niiden ratkaisemisessa. Esimerkiksi Kreikka oli jo vaikeuksissa kun se tuli EU:n jäseneksi, vaikeudet eivät siis tulleet EU:n myötä. Suomi oli lähellä kokurssia juuri ennen EU- kytköksiä, nyt se ei ole lähelläkään sitä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kiitos,Viha ,vainen.Hyökkäystä en pyytänyt vaan joitakin oikeita ,asiallisia kommentointeja ,en välitä "riitapukari"tyylistä.Jos on fanaattinen(?) katsontakanta ,eikä kokonaisuus ratkaise eli tarkastelua joka kantilta,ei asioita saakkaan avattua.
Joten muitakin näkemyksiä,kokemuksia.
Muuten Suomessa on työttömyys,leipäjonot huipussaan,terveydenhoitoon ei pääse,hammashoitoon ei pääse jne.Että jos muidenkin kuin varmalla pohjalla (eläke hyvä,talot hankittu,ei pieniä lapsia,velat maksettu jne)ihmisiä olisi kiva kuulla teidänkin näkemyksiänne miten valoisa ja luottavainen fiilis on.
Ja nuorison tulevaisuudesta jota ei ns.nuorisotakuulla pelastettu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"en välitä "riitapukari"tyylistä.Jos on fanaattinen(?)"

No, en minäkään.
Yritän sitten vähän sovitella.

EU:n mukanaan tuomassa hyvinvoinnissa on toki haittapuolensakin.

Ihmiset lihovat aivan liikkaa, lapsesta alkaen ja se tuo mukanaan terveydellisiä ongelmia ihmisille. Myös liika viinan juonti tuo terveysongelmia, samoin liikunnan väheneminen.

Nämä lienevät niitä elintason noususta johtuvia haittoja.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kiitos näkökannastasi,en tosin varsinaisia "vastauksia"saanut laajempiin kysymyksiin.
Köyhyys on suurempi syy lihoamiseen kuin ns.hyvinvointi.Köyhemmällä osalla kansaa on enemmän sairauksia kuin paremmin voivalla kansan-osalla.
Alkoholista jätän nyt jauhamisen,suomen oma kieltolaki politiikka on sen asian hoitanut nykyiseen malliin ja valitettavasti on romutettava harhainen käsitys suomesta maana jossa olisi suurimmat alkoholin aiheuttamat ongelmat.

Kaappijuoppojen määrä on vakio,niin rikkaissa kuin köyhissä.Maasta riippumatta.Geeneilleen ei monikaan välttämättä mitään voi,joten lihoaminen ei johdu pelkästä syömisestä josko niin ajattelet?Vai mitä tarkoitit..
On myös sairauksia es.hormonaalisia jotka aiheuttavat ylipainoa.

Julkisuuteen annettu kuva vaihtelee mielenkiintoisesti.Tuossa joitakin aikoja sitten tuli Suomi rankatuksi maailaman terveimpiin kuuluvaksi,yht äkkiä,sieltä sairaimpien joukosta.Olisikohan ollut juuri niihin aikoihin kun alkoi "keskustelu"eläkeiän nostosta.Jepsistä ,että näin.

Toimituksen poiminnat